avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se vor solutiona cererile de indreptare a erorilor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se vor solutiona cererile de indreptare a erorilor materiale

Referitor la hotararea CSM publicata in Monitor in 7 nov., cum se poate concret folosi aceasta hotarare.Cum se vor solutiona cererile de indreptare a erorilor materiale ? Daca am avut un proces la care mi-a fost respins recursul dar in procesul verbal de contraventie a fost indicat gresit locul unde s-a savarsit asa zisa infractiune ,dar instanta a ignorat dovezile depuse si a considerat ca nu s-a incalcat art.17 la intocmirea PV pot sa consider eoare materiala si sa cer solutionarea sau explicarea hotararii ?
Cel mai recent răspuns: paumaria , utilizator 21:03, 12 Noiembrie 2013
E vb de erori materiale strecurate in hotarari sau incheieri, ce aveti dvs nu e o eroare materiala pe care instanta sa o indrepte.
Cererea dvs va fi respinsa.
Daca era important locul in care s-a desfasurat actiunea, trebuia sa convingeti instanta la proces.

Se considera eroare materiala o eroare care poate fi atacata cu contestatie in anulare ? Si daca este o eroare materiala cum se solutioneaza ea ? Mai exact ce face completul - trimite spre rejudecare ? Mi se poate explica ( cum se mai prevede in hotarare ) dece nu s-a examinat unul dintre motivele de recurs nici dupa cererea de contestatie in anulare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare judecata - indreptare eroare materiala doru6 doru6 Exista vreo dispozitie in NCPC prin care as putea sa solicit suspendarea judecatii unui apel care se afla in stare de rejudecare invocand drept temei ... (vezi toată discuția)
Cerere de indreptare eroare materiala maria pop maria pop Buna seara ! Am urmatoarea speta cu care ma confrunt: am contestat in instanta un PVC cu numarul J00074 sanctionat cu AMENDA, Ca proba la dosar am depus si un ... (vezi toată discuția)
Hotararea plenului csm nr. 1080/2013 - indreptarea erorilor materiale paumaria paumaria In Hotararea Plenului CSM nr. 1080/2013 - modificarea si completarea Regulamentului de ordine interioara al instantelor judecatoresti,\\" cererea de indreptare ... (vezi toată discuția)