avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Donatie intre soti
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Donatie intre soti

Daca sotul meu mi-a donat patrea lui din apartament mai este posibil ca fiscul sa puna sechestru pe acesta pentru datorii la stat ale unei societati comerciale al carei adm.unic a fost dar a cesionat partile sociale impreuna cu activele si pasivele?Multumesc
Cel mai recent răspuns: victoria54 , utilizator 18:28, 9 Noiembrie 2013
Erati proprietari pe cote parti sau cum v-a donat, ati facut intai partaj ? Ar trebui sa sotul sa fie declarat responsabil pt datoriile acestei societati, sa se atraga raspunderea administratorului, apoi sa se ceara revocarea donatiei.
Nu am facut partaj.Doar mi-a cedat jumatatea lui pt.a fi sigur ca rezista tentatiei de a vinde apartamentul...Suntem inca casatoriti.Cine poate cere revocarea donatiei?Multumesc
Nu ziceati ca de stat va feriti ? De el ( prin institutiile sale- fisc, sau cu cine aveti probleme).
Cum v-a cedat mai precis ?
Am facut act de donatie intre soti la notariat.Acum a venit titlu executor pentru daoriile societatii(cele cu retinere la sursa au fost achitate integral).Vroiam sa stiu ce ma poate astepta si daca fiscul poate revoca donatia pe care mi-a facut-o sotul meu pentru a-si recupera datoria.Multumesc
Deocamdata nu, intai ar trebui ca sotul dvs sa fie declarat vinovat pt situatia societatii, sa se atraga raspunderea patrimoniala a administratorului. Inteleg ca acum societatea are un alt administrator.
Daca prin fraudarea societatii ati cumparat acel imobil, nici nu mai e nevoie de revocarea donatiei.

Alte discuții în legătură

Probleme cu o societate ciprian07 ciprian07 Buna ziua. Vreau sa va adresez o intrebare la o problema cu care ma confrunt. Acum cativa ani am fost desemnat de catre un asociat unic ca adminstrator. ... (vezi toată discuția)
Legalitate sechestru asigurator - bunuri personale fost asociat srl mimy78 mimy78 buna ziua, am o problema la care as dori sa primesc un sfat daca se poate. am facut parte dintr-o societate cu raspundere limitata avand 50% parti sociale, in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fiscul !!!!! cristian A. cristian A. poate fi pus sub sechestru un apartament sediu de firma, daca nu este proprietatea administratorilor ,ca urmare a unei datorii de cca. 10.000 ron la fisc ??? ... (vezi toată discuția)