Daca sotul meu mi-a donat patrea lui din apartament mai este posibil ca fiscul sa puna sechestru pe acesta pentru datorii la stat ale unei societati comerciale al carei adm.unic a fost dar a cesionat partile sociale impreuna cu activele si pasivele?Multumesc
Erati proprietari pe cote parti sau cum v-a donat, ati facut intai partaj ? Ar trebui sa sotul sa fie declarat responsabil pt datoriile acestei societati, sa se atraga raspunderea administratorului, apoi sa se ceara revocarea donatiei.
Nu am facut partaj.Doar mi-a cedat jumatatea lui pt.a fi sigur ca rezista tentatiei de a vinde apartamentul...Suntem inca casatoriti.Cine poate cere revocarea donatiei?Multumesc
Am facut act de donatie intre soti la notariat.Acum a venit titlu executor pentru daoriile societatii(cele cu retinere la sursa au fost achitate integral).Vroiam sa stiu ce ma poate astepta si daca fiscul poate revoca donatia pe care mi-a facut-o sotul meu pentru a-si recupera datoria.Multumesc
Deocamdata nu, intai ar trebui ca sotul dvs sa fie declarat vinovat pt situatia societatii, sa se atraga raspunderea patrimoniala a administratorului. Inteleg ca acum societatea are un alt administrator.
Daca prin fraudarea societatii ati cumparat acel imobil, nici nu mai e nevoie de revocarea donatiei.