avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Receptie constructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Receptie constructie

o casa inceputa cu aut. de constr. in 2006 si nefinalizata poate deveni inregistrabila automat dupa un nr anume de ani daca primaria nu a facut niciun demers de demolare?
Cel mai recent răspuns: leonard gheorghe , utilizator 14:41, 12 Noiembrie 2013
Daca ati avut autorizatie de constructie care este motivul pentru ca primaria sa va demoleze casa? Solicitati un proces verbal cu stadiul lucrarilor si puteti face inscrierea in cartea funciara pe stadiu de constructie. La ce anume va referiti cand spuneti " inregistrabila"?
Exista ordonanta de guvern dar care se refera la constructiile de pana in 2001.
,,inregistrabila'' , adica acel proces verbal de receptie intocmit de primarie, in urma caruia se inscrie pe rolul fiscal si casa, nu doar terenul. ei o inregistreaza dupa cum ati precizat si dvs dar cu costuri penalizatoare f. f. mari. speram sa pot evita aceste costuri invocind o eventuala forma de prescriptie a termenului de receptie a casei, asa cum deriva el din data de expirare a aut.de constr. v-as ruga sa imi spuneti la ce se refera ordonanta privitoare la casele de pina in 2011? la ce v-ati referit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate belcris141 belcris141 Buna ziua.Sunt mostenitor in urma succesiunii, pe o casa,in Cta care are doar o amenda din 1969 pt. constructie ilegala si as dori sa stiu ce am de facut ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua Irmuresan Irmuresan Buna ziua am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Doresc sa intabulez o casa (duplex - constructie nou) si mi s-a spus ca sunt 3 etape: Primaria, ... (vezi toată discuția)
Casa fara autorizatie de constructie, intrare in legalitate Carmen235 Carmen235 Buna ziua, Detin o casa nefinalizata (la rosu), construita in anul 2006, fara autorizatie de constructie. Imi puteti spune va rog care este demersul ... (vezi toată discuția)