Buna, am si eu o intrebare...lucrez din anul 2009 la o societate...in anul 2010 m-am angajat la o a doua firma...cand m-am angajat in anul 2010...am declarat ca mai lucrez in alta parte si nu m-a intrebat nimeni unde am functia de baza...intrebarea este ... pot incasa tichete de masa de la ambele firme?...multumesc
Nu puteti lua tichete de masa decat de la o singura firma.
Locul de munca de baza il alegeti dvs.
Numai la locul de munca de baza se acorda deduceri personale si se dau tichete de masa, de aceea trebuie sa-l declarati fiecarui angajator unde lucrati.
Daca luati tichete de masa de la ambele firme nu cred ca dvs. vi se intampla ceva, ca doar platiti impozit pe ele. Poate firma sa aiba probleme la un control, deoarece chelyuiala cu tichetele este deductibila la calculul impozitului pe profit, si in acest caz plateste mai putin impozit la stat.
Daca primiti deducere personala la ambele firme, atunci veti primi candva, de la ANAF, cand vor descoperi ei, somatie de plata a impozitului neachitat din cauza deducerii necuvenite.
Art 35 din normele de aplicare ale Legii nr.142/1998 prevede: "În cazul cumulului de funcţii, tichetele de masă pot fi acordate numai de către angajatorii unde salariaţii în cauză îşi au funcţia de bază, potrivit legii."