buna ziua!m-ati pute ajuta in cazul divortului?se poate efectua prin mediere? daca da,care este procedura?as prefera aceasta varianta pentru evitarea traumelor psihice provocate de un proces in instanta.am un copil de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul,este violent,stam in locuinta cu chirie la stat.dupa divort intentionez sa plec in localitatea natala unde voi locui cu mama mea in apartament proprietate personala(mama ,eu beneficiind de succesiune in urma decesului tatalui),bineinteles copilul il vreau si sunt dispusa sa lupt pt el ,tatal lui neoferind-ui un mediu propice cresterii.in momentul de fata sotul meu nu are servici iar eu urma sa ma angajez la revenirea din ccc,dar in momentul de fata nu stiu ce sa fac,nu vreau sa incurc lumea fiind necesar sa parasesc Bucurestiul.
astept rspunsul dumneavoastra!
cu respec
aliaaa
Da, Speta Dvs se poate, si este recomandat, a se rezolva prin mediere. In prima instanta trebuie invitat sotul la mediere. Ulterior daca acesta accepta se stabileste de comun acord data si ora mediere. Urmeaza sedintele de mediere (care pot fi una sau mai multe in functie de tensiunile existente si de interesele partilor). Se poate rezolva inclusiv partajul bunurilor comune caz in care aveti avantajul de a beneficia de taxe reduse cel putin la jumatate fata de instanta. La final se semneaza un acord de mediere care se supune incuviintarii instantei de judecata.
Divort
CRISTA28
Familie cu 1 copil de 3 ani (fetita).
In cazul unui divort prin ordin judecatoresc,care sunt implicatiile in ceea ce priveste copilul?
Este nevoie ca ... (vezi toată discuția)