avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un copil minor

Buna ziua. Rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt casatorita de 5 ani, avem un copil de 1 an si 9 luni. Eu vreau sa divortez de sotul meu din mai multe cauze: lipsa sex de mai bine de 2 ani (pur si simplu nu-l intereseaza si de-aici are deja si probleme), nu ne mai intelegem, este indiferent fata de copil, ma terorizeaza, ma distruge psihic, este extrem de gelos. Problema este ca el nu vrea sub nici o forma sa divorteze. Mai mult de-atat, am inceput sa castig mai mult decat el si pe el asta il afecteaza si deranjeaza. Adevarul ca eu am un serviciu care presupune multe deplasari in strainatate. Cat timp sunt plecata, fetita este grija mamei mele, care sta cu noi momentan. Va rog sa-mi spuneti: cat ar dura procesul de divort si daca deplasarile mele vor crea probleme in cazul, in care vreau ca fetita sa ramana cu mine? Este real un termen de 2 luni? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:15, 2 Februarie 2014
Nu pot sa estimez cat ar dura procesul dvs de divort, dar ceea ce va pot spune este ca odata cu cererea de divort trebuie sa faceti dovada participarii la sedinta de informare obligatorie cu privire la avantajele medierii. Poate ca dupa ce aflati cum va poate ajuta medierea in situatia dvs, alegeti impreuna cu sotul sa va rezolvati problemele prin mediere si sa incheiati un acord de mediere. Acordul de mediere contine, pe langa alte detalii si modalitatea in care dvs ca parinti va veti ocupa de cresterea si ingrijirea minorului. Diferenta fata de un proces de divort in instanta si mediere este ca cererea de consfintire a acordului de mediere dureaza mult mai putin decat ar dura un proces, in mediere depinde numai de dvs cat de repede rezolvati problema. In cazul dvs care aveti deplasari in strainatate, acest lucru ar fi un real ajutor.
Esye greu de facut o prognoza.

In orice caz, termenul de 2 luni nu este real, mai cu seama in ipoteza in care sotul nu vrea sa divorteze.

E posibil sa se intinda undeva la 1, 2 ani.
De acord cu cei doi predecesori ai mei... dar inainte de toate, ati incercat sa rezolvati problema/problemele? Ca e pacat sa dati cu piciorul unei relatii fara sa fi incercat sa o reparati.
Exista foarte des reactii de tipul asta la barbatii care asteapta un copil, ei incepand sa isi vada partenera ca pe o mama si nu ca pe o partenera sexuala. Dupa nastere, apar depresii etc. ce pot prelungi aceasta stare de fapt.
Nu spun ca stiu ce se intampla in cazul dv., doar ca e pacat sa nu incercati sa rezolvati problemele.
Reactia unui barbat la castigul mai mare al partenerei este, iar, normal sa fie unul de frustrare.

Daca ajungeti si ajungeti la divort, deplasarile dv. in strainatate ce inseamna? Cat timp pe saptamana, pe luna? Tatal cat se ocupa de copil?

Este de mare ajutor ca, si in caz de divort, sa va intelegeti, caci aveti un copil impreuna si un start prost acum, la despartire, inseamna ca va puteti face viata un calvar ani si ani de-acum incolo.
Divortul va dura destul de mult daca nu e prin acord, un an sau mai bine. In fond, ca mai sunt si cai de atac. Depinde si de instanta si de gradul ei de incarcare etc.
puteti divorta si fara acordul lui dar trebuie sa aveti probe solide. cat despre deplasarile in strinatate pot afecta, depinde frecventa si durata lor.
Le multumesc tuturor de raspuns.
Am incercat sa rezolv situatia de ani de zile. Sunt mult mai multe probleme, decat cele relatate de mine aici. Am dat ca exemplu doar cateva din ele. Dar nu pot sa-i iert faptul ca si-a permis sa ridice mana la mama mea, a incercat sa o loveasca si pe mama lui, mai mult de atat mi-a insulat mama, dar si pe mine, facandu-ne marlance, inculte, proaste. Tot cuvintele astea i le adreseaza si lui mama lui. Daca el nu are respect fata de parintii lui, ce pot sa mai discut cu el? Are o problema psihica, este posesiv si nu ma lasa nici sa "respir". Imi e frica sa ma gandesc ce ar putea urma. Deci, nu exista o alta optiune decat divortul. Referitor la deplasarile mele: sunt 2 luni in tara si 2 luni in strainatate.

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor catre mama Alexandra912 Alexandra912 Buna seara! Ma numesc Alexandra si am 16 ani. Sunt in custodia tatalui,dar locuiesc cu bunicii. Mama e in strainatate. M-am interesa o cerere de ... (vezi toată discuția)
Divort karadasca karadasca sotia mea lucreaza in strainatate si cand s/a intors in tara vrea sa dea divort. eu nu vreau. avem un copil de 10 ani. a fost la un avocat si i/a zis ca se ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copilului dupa divort mamazzz mamazzz Buna ziua, Sunt casatorita de 11 ani si avem un copil de 4 ani. Locuim cu parintii sotului, in casa acestora fara sa fim proprietarii vreunei locuinte. Sunt ... (vezi toată discuția)