avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un copil minor

Buna ziua. Rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt casatorita de 5 ani, avem un copil de 1 an si 9 luni. Eu vreau sa divortez de sotul meu din mai multe cauze: lipsa sex de mai bine de 2 ani (pur si simplu nu-l intereseaza si de-aici are deja si probleme), nu ne mai intelegem, este indiferent fata de copil, ma terorizeaza, ma distruge psihic, este extrem de gelos. Problema este ca el nu vrea sub nici o forma sa divorteze. Mai mult de-atat, am inceput sa castig mai mult decat el si pe el asta il afecteaza si deranjeaza. Adevarul ca eu am un serviciu care presupune multe deplasari in strainatate. Cat timp sunt plecata, fetita este grija mamei mele, care sta cu noi momentan. Va rog sa-mi spuneti: cat ar dura procesul de divort si daca deplasarile mele vor crea probleme in cazul, in care vreau ca fetita sa ramana cu mine? Este real un termen de 2 luni? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:15, 2 Februarie 2014
Revin cu o alta intrebare: dupa ce intentez divortul, pot sa ma mut cu copilul in alta parte sau trebuie sa stam in aceeasi casa? Si in cazul, in care eu imi cumpar apartament in perioiada in care se desfasoara procesul de divort, se va considera acesta un bun comun, dobandit in timpul casatoriei?
Nu sunteti obligata sa locuiti in aceeasi casa, va puttei muta cu tot cu copil daca nu puteti convietui.
Nu e indicat sa cumparati un imobil pana nu divortati. Cumparati dupa ce divortul e definitiv si irevocabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor catre mama Alexandra912 Alexandra912 Buna seara! Ma numesc Alexandra si am 16 ani. Sunt in custodia tatalui,dar locuiesc cu bunicii. Mama e in strainatate. M-am interesa o cerere de ... (vezi toată discuția)
Divort karadasca karadasca sotia mea lucreaza in strainatate si cand s/a intors in tara vrea sa dea divort. eu nu vreau. avem un copil de 10 ani. a fost la un avocat si i/a zis ca se ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copilului dupa divort mamazzz mamazzz Buna ziua, Sunt casatorita de 11 ani si avem un copil de 4 ani. Locuim cu parintii sotului, in casa acestora fara sa fim proprietarii vreunei locuinte. Sunt ... (vezi toată discuția)