avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

In luna august a murit tatal meu , mama traieste mai am o sora suntem casatorite cu copii amndoua nu locuim cu mama niciuna Intrebarea ar fi daca mama poate sa faca act de vanzare cumparare a casei si bunurilor daca nu s-a facut succesiunea dupa tata si care este partea mea din mostenire dupa tata sau ce ar trebui sa fac sa intru in posesia mostenirii de pe tata. Mentionez ca mama nu era intabulata, acum sora cu mama doresc sa o intabuleze pe mama si sa treaca casa si bunurile pe unul din copii ei . O alta intrebare poate sa faca acel contract fara succesiune nu trebuie sa semnez si eu?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:39, 10 Noiembrie 2013
Nu poate face nimic fără dezbaterea succesiunii. Dacă aţi acceptat succesiunea în termen, aveţi 3/8 din masa succesorală.

Imobilul a fost dobîndit de părinţi în timpul căsătoriei? Dacă da, jumătate este de drept al mamei (teoretic, dumneavoastră putînd dovedi contribuţia mai mare a tatălui), ceea ce înseamnă că în masa succesorală intră cealaltă jumătate.

Dacă a fost bun propriu al tatălui, întreg imobilul intră în masa succesorală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de a locui in casa mostenita felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Cum pot legal sa locuiesc intr-un imobil aflat pe lista de bunuri de masa succesorala dar care nu poate fi divizata acum datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune ion01 ion01 In 1997 am cumparat o casa (CU CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE) de la o persoana in varsta, necasatorita, fara parinti in viata si fara copii. In 2009 mi-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire ancalucian ancalucian Mama decedata in 2015, nu am facut succestiune. In viata bunica din partea mamei (pe bunurile bunicii mama a fost mostenitoare), sotul, adica tatal meu si 2 ... (vezi toată discuția)