Buna ziua , am si eu o mare rugaminte sant copropritar al unei case in care locuiesc ( nu detin alta locuinta ) cota mea este 3/4 iar celalalt coproprietar are 1/4 . Ma poate obliga la despagubiri , are acces la cota sa dar traieste in strainatate . Mai mentionez ca nu si-a achitat nimic din cheltuielile comune si nici macar impozitul de 12 ani pe motiv ca el nu prea le foloseste.
Va multumesc.
Poate cere iesirea din indiviziune, sa vi se atribuie casa dvs si sa-i platiti sulta pt cota sa. Aveti un drept de creanta pt plata impozitului aferent cotei lui, pt reparatii si imbunatatiri aduse amobilului daca e cazul.
buna ziua. cat timp nu ati procedat la iesirea din indiviziune si este doar o cota parte ideala, in masura in care nu va exercitati in mod abuziv dreptul dvs si nici nu il privati de anumite venituri/rente, etc generate de dreptul sau de proprietate, si nici nu va opuneti neintemeiat la un eventual partaj, nu sunt motive sa fiti obligat la despagubiri. in cazul in care intuiti un asemenea motiv, va rog sa dezvoltati putin speta pentru a va da un sfat adecvat. succes!
Va multumesc pentru raspuns . Am investit destul de mult in casa (20 000 eur )si mentionez ca are acces la 1/4 din locuinta pe care o foloseste dupa bunul plac cu toate utilitatile curent etc . dar refuza sa-si achite cota parte din cheltuieli curente si nici nu se pune problema din investitii comune , poarta intrare, gard etc