avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriat locuinta cu ora
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriat locuinta cu ora

Buna ziua,

Am citit pe forum despre inchirierea in regim hotelier dar nimeni nu a mentionat de ore ci numai de zile.

Eu vreau sa inchiriez cu ora. Ce riscuri implica? Ce impozit se plateste? Cui ma adresez? Ce tip de contact sa folosesc?
Mentionez ca doresc sa inchiriez ca persoana fizica. Nu vreau PFA sau SRL.

Am gasit pe forum ca daca vreau sa inchiriez in regim hotelier trebuie sa merg la primarie si sau iau tot felul de autorizatii. Ce se intampla daca nu le am?

Sa simplific problema printr-un exemplu cum l-as vedea eu:

Vine clientul, ii arat locuinta, este de acord sa ramana pentru 3 ore, imi da bani, semnam un contract (inca nu stiu ce fel de contact, de aceea apelez la dumneavostra), ii predau cheile de la locuinta, eu plec si ma intorc peste 3 ore pentru a lua in primire locuinta.

Ce mai trebuie facut?

Alte discuții în legătură

Pot sa inchiriez spatiu comercial ca si persoana fizica pentru petreceri? beasan beasan Buna ziua Rog ajutor intr-o problema Sunt persoana fizica si am un spatiu comercial pentru inchiriere. Cam de 4luni am renuntat la un client, care avea ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament in regim hotelier iblaga iblaga Cam ce ar trebui sa fac (din punct de vedere legal, birocratic, hartogarii... etc.) ca sa inchiriez un apartament in regim hotelier. Pot sa ma organizez ca si ... (vezi toată discuția)
Am un apartament in regim hotelier, inregistrat la anaf ca persoana fizica. nadia van der Pas nadia van der Pas Buna ziua! Am un apartament in regim hotelier ,insa sunt inregistrata la ANAF,ca si persoana fizica (nu am SRL sau PFA)...As dori sa stiu daca pot sa ofer ... (vezi toată discuția)