Buna ziua.
Rugamintea mea este de a afla care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez pentru a face lumina in cazul meu:
-am cumparat un teren intravilan , cu certificat de urbanism in regula din care reiesea ca este teren pentru case P+2, cu POT 35%, si toate celelalte detalii referitoare la spatiile care trebuiesc lasate fata de vecini. La prima vedere toate actele erau in regula.
Dupa intrarea in proprietate am demarat procedurile pentru urbanism , am aflat din acesta ca pe terenul respectiv ar trebui sa existe apeducte , ceea ce facea ca terenul meu proprietate sa devina patrimoniu deoarece era zona de interes public, drept urmare , aveam nevoie de avize speciale de la compania respectiva.
In fine, am urmat toate indicatiile date de la Primarie, am facut proiect pentru ingradirea terenului si constructia unei anexe gospodaresti (urma sa contruiesc peste vreo 2 ani casa), am obtinut absolut toate avizele de la toate societatile specificate in urbanism , am depus dosarul pentru autorizatie de constructie, am obtinut autorizatia, am anuntat primaria (asa cum se face) ca incep lucrarile in data de..., am facut un gard de beton, care m-a costat 5000 euro, si am inceput sapaturile pentru anexa gospodareasca. Toate bune si frumoase pana cand , o echipa de la o alta societate de stat, a trecut pe acolo si ne-a zis ca nu avem voie sa construim nimic in zona respectiva deoarece pe acolo trec tevile lor.Ideea era ca noi fiind cu toate actele in regula am zis ca glumeste , dar nu glumea , erau alte tevi ale altei societati , de la care nu se specifica in certificatul de urbanism ca este nevoie sa luam aviz. Erau tot tevi de interes public care, in urma solicitarii de raspuns oficial la adresa societatii respective , am constatat atat din hartiile date de ei cat si la fata locului in urma sapaturilor erau ingropate la circa 40 cm adancime si traversau pe diagonala terenul meu.
In fine, cert este ca nu am cum sa construiesc deoarece am limite de retragere fata de apeduct de 10 metri si fata de celelalte 2 tevi( ca sunt 2 ), de alti 10 metri ,ramanand astfel o suprafata de 5 metri pentru amprenta la sol fara a mai lasa loc spre vecini si fiind in imposibilitatea de a sapa pentru o fosa septica deoarece nu ai voie in preajma tevilor.
Realitatea este ca statul, respectiv primaria, nu are habar de cum stau lucrurile cu terenurile lor si oamenii raman pagubiti cu acordul statului.
In concluzie , eu pe cine ar trebui sa trag la raspundere in cazul de fata ?
In speranta ca imi veti raspunde va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
stanapuran , utilizator
15:56, 12 Noiembrie 2013