avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto

buna seara!daca am platit taxa de poluare ptr a inscrie masina,o mai pot recupera cumva?si daca da,cum?va multumesc
selira a scris:

pentru ca deja este un topic creat, vreau sa adresez o alta intrebare

am ceut restituirea taxei la adm financiara, nu am primit raspuns in cele 30 de zile, am actionat in judecata administratia
1. trebuie sa cer pe instanta doar comunicarea raspunsului(oricum e negativ dar e musai ptr procedura prealabila completa)?
2.lipsa raspunsului valoreaza negatie?daca da, care e temeiul ca nu il gasesc
3.pot cere prin aceeasi cerere(instanta imi solicita precizari cu privire la temeiul actiunii in concordanta cu lg 544/2004) si raspunsul si restituirea taxei?

Cand ati platit si unde?
de platit am platit in noiembrie, cererea am facut-o in luna noiembrie, nu s-a primit raspunsul la cererea mea de restituire. am actionat administratia(constanta) in judecata sa mi se restituie taxa.
intrebarea mea era insa alta, iar locul unde am platit nu are importanta.
in termen de 30 de zile adm era obligata sa imi raspunda intr-un fel. nu mi s-a raspuns. in instanta trebuie sa fac precizari asupra temeiului de drept pe care inteleg sa imi intemeiez actiunea
procedura prealabila nu este completa ptr ca nu mi s-a raspuns.
ce cer: 1. sa mi se raspunda si deschid apoi alt dosar ptr restituire
2. sa mi se raspunda si in acelasi timp prin aceeasi cerere sa merg mai departe
3. sa incerc sa conving instanta ca lipsa raspunsului echivaleaza cu un refuz de a mi se solutiona cererea favorabil, desi nu vad temei de drept in lege
Am nevoie de o informatie. Am avut un prieten care a cumparat o masina si a pus-o pe numele meu. Ne-am certat, am dat o declaratie notariala ca poate sa faca ce vrea cu masina, aceasta din urma este la el si se foloseste de ea si m-a lasat cu impozitul neplatit aferent anului 2010. Am primit diferite adrese de la Impozite si taxe, iar ultima este de impunere. Am incercat in nenumarate randuri sa-l contactez si sa-i reamintesc faptul ca are de platit acel impozit, de fiecare data imi spune ca-l va plati, dar lucrul acesta nu se intampla. Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Pentru Larisa Dudciuc:
Buna ziua!
Vad ca sunteti singura in masura sa-mi raspunda. O societate a platit taxa de poluare pentru un camion in 13.12.2008, in ultima zi inainte sa se dubleze. S-a platit la Salaj. Se poate recupera? Daca da, poate puteti sa-mi recomandati pe cineva care se ocupa in judet...
Multumesc.
Buna ziua!
As dori si eu sa recuperez o taxa de poluare achitata in decembrie 2009 in Brasov. Nu stiu exact ce s-a intamplat cu chitanta, am impresia ca a fost oprita la dosarul de inmatriculare. In momentul acesta detin un certificat din care ar rezulta ca nu datorez taxa de poluare dar nu este specificata vreo chitanta sau in baza carui act nu datorez. Cum as putea sa reintru in posesia chitantei sau a unei copii?
Credeti ca sunt sanse de reusita?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare 2011 m78 m78 buna sunt interesat sa-mi aduc o masina din germaia si cum taxa de poluare 2011 a crescut f mult , as dori sa stiu ce sanse am sa castig un eventual ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare 2010 pentru masinile in leasing Consumatorul Consumatorul Buna ziua, De curand am achizitionat un autoturism in leasing (martie 2010). Zilele acestea am primit de la firma de leasing factura pentru taxa de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto masina noua renault renault Buna ziua. In luna mai am inmatriculat o masina noua, cumparata din Romania, platind taxa de poluare. Inteleg ca taxa ar putea fi recuperata de la stat. Ma ... (vezi toată discuția)