avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto

buna seara!daca am platit taxa de poluare ptr a inscrie masina,o mai pot recupera cumva?si daca da,cum?va multumesc
Larisa Dudciuc a scris:

Buna Thecosty...,
Acum aveti sanse maxime de recuperare doar pe calea instantei avand in vedere raspunsul de la CEJ care va este FAVORABIL,impreuna cu cheltuielile de judecata si dobanda, care in cazul d-voastra e mare, aceasta in situatia in care actionati profesionist cu un av care stie astfel de cauze.
De unde sunteti?
Parerea mea este ca un av nu se cauta ducandu-te pe la Judecatorie si pe care-l gasesti il angajezi, ci ca un dr dupa referinte,daca nu vrei sa ai surprize si mai mari...........



Sunt din Suceava si as fi foarte recunoscator daca -mi recomandati un avocat sau poate ma ajutati dumneavoastra care ar fi pasii de urmat..? VA MULTUMESC MULT =D>:worthy:
PENTRU TOTI CEI CARE DORESC SA RECUPEREZE TAXA PE POLUARE
1) TERMENUL DE PRESCRIPTIE POTRIVIT CODULUI FISCAL ESTE DE 5 ANI ( spre deosebire de termenul de 3 ani in civil)
2) Se poate recupera taxa pe poluare si fara sa fii reprezentat de un avocat
3) Esential este sa ai o actiune bine facuta, iar pe forumuri sunt foarte multe modele de cereri cu 100% reusita, dar care trebuie adaptate .
PASI
1) Se solicita DGFP- atentie trezoreriile comunale nu au personalitate juridica, RESTITUIREA sumei incasata cu titlu de taxa pe poluare ( se depune un exemplar al cererii si al doilea ex. cu stampila de la DGFP se pastreaza pentru a fi depus la instanta) ca fiind o plata nedatorata, nu se contesta asadar Decizia de calcul care nu are nici macar caracterele unui act administrativ.
2) Se depune actiunea -poate fi in aceeasi zi in care ati depus cererea la finante-in trei ex. (DGFP, Mediu, instanta), la care se ataseaza traducerea legalizata (la notar) a actului de provenienta a masinii (din care sa reiasa data primei inmatriculari, marca, serie sasiu) dovada proprietatii ( masina poate fi cumparata si din Rom., dar sa fie din UE si sa fi fost neinmatriculata in Rom.) si chitanta sau ordinul de plata.
3) Printr-o actiune se pot cere restituirea a mai multor taxe de catre aceeasi persoana- fizica sau juridica (au existat trei perioade distincte de valabilitate a taxei : pana in dec 2008, pana in feb 2009 si pana in prezent)
4) Se solicita actualizarea sumei de la data achitariii pana la data restituirii efective potrivit principiului repararii integrale a prejudiciului (5) Se poate solicita judecarea cauzei in lipsa.

Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
elena c, utilizator
ce parere aveti de modificarea procedurii de stabilire a taxei pe poluare?
Ordinul ANAF nr. 1957/2011 privind modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 986/2008 pentru aprobarea procedurii privind stabilirea taxei pe poluare pentru autovehicule
www.avocatnet.ro/content/art...

PUTEM DISCUTA PE TEMA ASTA? sa gasim modalitati de a combate aceasta modificare?

Buna ziua,buna seara,depinde de fiecare cind citeste mesajul.Intentionez sa-mi achizitionez o masina din Germania la care taxa de inmatric este 1750 euro,as vrea sa stiu daca exista vreo modalitate viabila de inmatriculare fara plata taxei,sau daca nu,daca se poate recupera ulterior?Ce sanse am?Daca am.Mentionez ca sunt din cluj,am vazut ca uneori conteaza locatia.Va multumesc frumos,si sarbatori fericite va doresc
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
bogdyy72, utilizator
Buna ziua! Sunt din Galati si as vrea sa stiu daca pot recupera taxa de poluare platita in ianuarie 2010 la inmatricularea unui autoturism adus din Coreea de Sud (masina fiind cumparata de noua si inmatriculata 6 luni acolo,tot pe numele meu)? Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare 2011 m78 m78 buna sunt interesat sa-mi aduc o masina din germaia si cum taxa de poluare 2011 a crescut f mult , as dori sa stiu ce sanse am sa castig un eventual ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare 2010 pentru masinile in leasing Consumatorul Consumatorul Buna ziua, De curand am achizitionat un autoturism in leasing (martie 2010). Zilele acestea am primit de la firma de leasing factura pentru taxa de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto masina noua renault renault Buna ziua. In luna mai am inmatriculat o masina noua, cumparata din Romania, platind taxa de poluare. Inteleg ca taxa ar putea fi recuperata de la stat. Ma ... (vezi toată discuția)