avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto

buna seara!daca am platit taxa de poluare ptr a inscrie masina,o mai pot recupera cumva?si daca da,cum?va multumesc
mvandrei a scris:

Oare ma poate ajuta cineva cu cererea exacta care trebuie depus la Directia de Finante

Da. Trimiteti-mi un mesaj privat cu adresa dvs. de e-mail.
De ce doar 30%? Puteti recupera suma integral, + penalitati si cheltuieli de judecata. Trebuie doar sa depuneti o cerere de restituire la Finante, iar ulterior dupa primirea refuzului de restituire, chemati statul in judecata si cereti restituirea taxei, pentru ca este incompatibila cu prevederile Comunitare. In prima faza, veti nevoie de decizia de calcul a taxei, chitanta prin care sa achitat.
Daca actionati profesionist recuperati suma integral asa cum am aratat mai sus.
Multa Bafta
si eu vreau sa dau statul in judecata.am cerut restituirea banilor,am primit raspunsul negativ,pe motiv ca ei nu pot calcula cat trebuie sa-mi restituie doar pe baza chitantei.am scos copii dupa actele depuse la dosarul de inmatriculare.acum mai trebuie sa incep procesul.e vreun avocat priceput din Ploiesti aici?!:D
Buna ziua. Am o masina inmatriculata in Romania in data de 09.07.2008, as vrea sa incep demersurile pentru recuperarea taxei de poluare, dar uitandu-ma pe actele necesare am observat ca nu am decizia de calcul a taxei de inmatriculare, ci doar chitanta platii acesteia. Cum as putea proceda in acest caz? Trebuie sa recuperez obligatoriu acea fisa de calcul sau se poate si fara? Daca da, ce ar trebui sa fac? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
esk, utilizator
Depuneti o cerere la finante prin care solicitati restituirea taxei de poluare achitat prin chitanta respectiva si pe care o anexati in copie. In paralel cu asta, depuneti si o cerere prin care solicitati eliberarea unei copii de pe decizia de calcul a taxei de poluare... aratand datele dvs de identificare si a masinii pe care l-ati inmatriculat. (va mai interesati legat de procedura asta si la ghiseul de la finante). Daca gasiti pe chitanta nr deciziei de calcul a taxei, sa treceti si asta. Pana va raspund cei de la finante la cererea de restituire, veti primii si decizia de calcul. Mai mult aveti nevoie de aceasta decizie la instanta pentru continuarea demersurilor dupa ce finantele va resping cererea de restituire.

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare 2011 m78 m78 buna sunt interesat sa-mi aduc o masina din germaia si cum taxa de poluare 2011 a crescut f mult , as dori sa stiu ce sanse am sa castig un eventual ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare 2010 pentru masinile in leasing Consumatorul Consumatorul Buna ziua, De curand am achizitionat un autoturism in leasing (martie 2010). Zilele acestea am primit de la firma de leasing factura pentru taxa de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto masina noua renault renault Buna ziua. In luna mai am inmatriculat o masina noua, cumparata din Romania, platind taxa de poluare. Inteleg ca taxa ar putea fi recuperata de la stat. Ma ... (vezi toată discuția)