avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto

buna seara!daca am platit taxa de poluare ptr a inscrie masina,o mai pot recupera cumva?si daca da,cum?va multumesc
liviu12s a scris:

liviu12s a scris:

Buna ziua , a avut cineva vreun dosar in care i-a fost respinsa actiunea ca fiind prescrisa dupa 3 ani? Ulterior sa castige?
Eu am o actiune in care mi-a fost respinsa actiunea invocata de instanta din oficiu,ca fiind prescrisa , iar eu am facut recurs , acesta fiind la Curtea de Apel Brasov. Taxa de prima inmatriculare fiind platita aprilie 2007, iar actiunea a fost depusa in oct.2010. Mai am vreo sansa?


Am pierdut si la recurs:( , nu se poate recupera dupa 3 ani!? Mai pot face ceva? O idee e bine venita!


da...poti INTRODUCE O CERERE DE REVIZUIRE a deciziei civile pronuntate de curtea de apel...cererea de revizuire se introduce in teremn de 30 zile de la data PRONUNTARII deciziei de catre curtea de apel...eu asa as proceda....
am si eu o cauza asemanatoare tot la curtea de apel, galati in cazul meu, cu termen in septembrie.....sa vad cum interpreteaza aceasta instanta...bafta..!!
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
bogdan31, utilizator
Asa voi face Bogdan, dar cum sa motivez cererea? Art 322 pct.9 din Cod procedura civila ... Voi posta cum decurge evolutia dosarului:(.
Buna ziua,

As vrea sa recuperez o taxa de poluare platita in oct. 2010, pt. o masina SH cumparata din UE. Inteleg ca intai trebuie contestata taxa la organul fiscal care a emis decizia de calcul a taxei, iar ulterior trebuie atacat in instanta raspunsul (negativ) al acestora. Problema este ca, in conformitate cu art. 205-209 din Codul de procedură fiscală, decizia poate fi contestată în termen de 30 de zile de la data comunicării, sub sancţiunea decăderii. Evident, termenul de 30 de zile a expirat cu mult timp in urma.
Intrebarea mea este: daca inaintez acum contestatia la administratia financiara (dat fiind faptul ca termenul de 30 de zile a trecut), pot continua apoi procedura de recuperare in instanta? Sau faptul ca nu am contestat decizia de calcul a taxei in cele 30 de zile ("sub sanctiunea decaderii") imi anuleaza dreptul ulterior de a continua cu actiunea in instanta?

Masina este inmatriculata in Bucuresti, sectorul 5.

va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
tlc, utilizator
Continuati procedura cu mult curaj.
Spre exemplu, la Bz si la Bt procesele le-am castigat si fara procedura prealabila. Deci, nu va faceti probleme. Pt Bucuresti respectati pasii, adica formulati intai cererea catre Finante, dupa care in instanta. Bafta!




Ptr Liviu
Faceti revizuire ,in cazul careia termenul care nu e de 30 zile a fost declarat ca neconstitutional,deci puteti oricand, nu e tardiv, mai conteaza si cum ati facut actiunea in contencios administrativ.....
Ptr Buc -respectati procedura:faceti cerere AFP, nu contestatie apoi actiune in instanta la raspunsul AFP-ului care e negativ

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare 2011 m78 m78 buna sunt interesat sa-mi aduc o masina din germaia si cum taxa de poluare 2011 a crescut f mult , as dori sa stiu ce sanse am sa castig un eventual ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare 2010 pentru masinile in leasing Consumatorul Consumatorul Buna ziua, De curand am achizitionat un autoturism in leasing (martie 2010). Zilele acestea am primit de la firma de leasing factura pentru taxa de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto masina noua renault renault Buna ziua. In luna mai am inmatriculat o masina noua, cumparata din Romania, platind taxa de poluare. Inteleg ca taxa ar putea fi recuperata de la stat. Ma ... (vezi toată discuția)