avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetarea disciplinara prealabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetarea disciplinara prealabila

Buna ziua,

Pe data de 12.11.2013 sunt convocat in vederea derularii cercetarii disciplinare prealabile determinata de nerespectarea regulilor de disciplina a muncii referitoare la prezenta la locul de munca, absente nemotivate de la locul de munca.
Mentionez ca pe data de 09.10.2013 am avut o discutie cu angajatorul, acesta impunandu-mi sa semnez demisia, dar numai impreuna cu semnarea faptului ca am primit salariul pentru lunile septembrie si octombrie, bani pe care nu ii primisem. Am refuzat si mi s-a spus sa nu mai vin la munca.
Pe data de 01.11.2013 am primit instiintarea ca sunt absent nemotivat, moment in care m-am dus sa-mi prezint demisia, primind ca raspuns "oferta a expirat".

Maine urmeaza a ma prezenta pentru a fi cercetat disciplinar. Cum ma pot asigura ca dupa incheierea sedintei nu voi fi trecut absent, solicit o copie a procesului verbal intocmit de comisie? Cum pot dovedi faptul ca nu lipsesc nemotivat, ma prezint la locul de munca asteptand sa fiu dat afara in suturi?

Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:52, 11 Noiembrie 2013
Indiferent ca sunteti sau nu convocat la cercetarea disciplinara , angajatorul nu are dreptul sa va refuze inregistrarea demisiei.
În cazul în care angajatorul refuză înregistrarea unei demisii, acesta săvârşeşte contravenţia prevăzută la art. 260 lit. n). din Codul muncii si se expune la aplicarea unei sancțiuni constând în amendă între 1500 lei şi 3000 lei, sens in care , puteti sesiza ITM-ul.

In acest caz, puteti trimite demisia dvs prin posta cu confirmare de primire.
1. Ar fi trebuit sa va prezentati la munca, indiferent de ceea ce v-a spus patronul Trebuia sa-i solicitati un document (preaviz, decizie de desfacere a CIM, decizie de suspendare a CIM) din care sa rezulte temeiul in baza caruia va solicita sa nu va mai prezentati la serviciu. Ar fi trebuit sa aveti si martori care sa ateste faptul ca nu vi se permite intrarea in firma.
2. Puteti solicita o copie de pe PV. Nu sunt obligati sa vi-l dea. Depuneti un document scris in care expuneti toate apararile dvs, tot ceea ce sustineti in apararea dvs, si solicitati nr de inregistrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere angajat negasit ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea problema: m-am inteles cu o angajata sa ii desfacem contrac tul de munca cu 30 septembrie pentruc a va pleca din tara. Ea a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o parere referitoare la urmatoare ... mafteig mafteig Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere referitoare la urmatoare speta, de curand mi-am dat demisia de la fostul angajator neputand sta in previz cele 20 ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate anca_diana anca_diana situatia este asa: angajatul isi da demisia Eu angajator o inregistrez si ii spun ca e in preavizul prevazut de C muncii si trebuie sa vina inca 15 zile la ... (vezi toată discuția)