Buna ziua
Am facut plangere penala pe abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals. La declaratia data la organul de cercetare penala am solicitat efectuarea unei expertize tehnice judiciare a unui expert in resurse umane, insa expertiza nu s-a mai efectuat si s-a dat NUP.
Va rog sa-mi spuneti daca este corect sau daca nu.
Si ce pot face pe mai departe.
Multumesc
Multumesc pentru promptitudine, insa doresc sa stiu ce pot face pentru ca nu s-a efectuat expertiza. Arat asta procurorului ierarhic superior? Este obligatoriu sa se efectueze expertiza? Legat de expertiza as fi vrut daca puteti sa-mi spuneti ceva.
Depuneti o sesizare scrisa la primul-procuror, cu numar de inregistrare/ data, prin care contestati rezolutia NUP data de catre procurorul de caz.
Motivati sesizarea dvs. in sensul - de ce nu sunteti de acord cu NUP. Anexati, daca detineti, documente care sa va sustina punctul de vedere. Solicitati sa se precizeze premisele care au dus la renuntarea efectuarii unei expertize tehnice judicare si punerea directa a rezolutiei NUP.
Va trebui sa primiti raspuns scris la sesizarea dvs. in termen de 30 de zile de la inregistrarea sesizarii.