Ma numesc Alexandra si sunt cenzor la o asociatie de proprietari. In cadrul unei adunari generale, un locatar a votat in numele unor vecini pe baza unui tabel care continea numele acestora, seriile actelor de identitate respectiv semnaturile acestora.
Un fost membru de comitet a depus plangere penala la Parchet impotriva mea cum ca mi-as fi depasit atributiile in Adunarea Generala, eu acceptand voturile respective.
As dori sa stiu daca acele voturi trebuiau luate in calcul si daca sunt in postura de a-mi angaja sau nu un avocat si eventualele repercursiuni.
consideram ca acele voturi nu ar fi trebuit luate in considerare si in acest caz, iar pentru siguranta dumneavoastra ar trebui sa consultati un avocat.
succes
Conform art.25,alin.(1) litera C din Legea 230/2007 Lege nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, "c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza".
Mentionez ca nu este vorba de reprezentant legal ci doar o imputernicire pentru dreptul de vot in adunarea generala a unei Asociatii de Proprietari.
As dori sa stiu care este cel mai rau lucru care se poate intampla in cazul in care sa spunem ca petentul castiga si daca Parchetul ar putea lua in seama o asemenea plangere.
Hartia cu care s-a prezentat locatarul care a votat in numele vecinului avea drept antet un text de genul
LOCATARII .... imputernicim pe ........ sa ne reprezinte in Adunarea Generala a ..... si ii acordam dreptul de vot .....
nu cred ca parchetul isi intinde competentele sau se coboara in a cerceta cazuri de genul asta.
de asemeni, cred ca "plingerea penala " nu este decit o sperioetoare pt dvs. din cite cunosc, asa ceva nu tine de p[enal, ci de civil ;)
Dl. Felix are dreptate si mai adaug faptul ca eu nu vad unde s-a incalcat legea. Iata legea 230/2007 Art. 25. -
(1) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociaţiei de proprietari, se vor avea în vedere următoarele:
c) proprietarul poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează;
d) un membru al asociaţiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai mulţi membri absenţi, dacă prezintă împuternicire semnată de către proprietarii în numele cărora votează;
Poate reclamantul a ramas la prevederile vechii legislatii unde un proprietar putea sa aiba imputernicire doar de la un singur proprietar, ori acum un proprietar poate sa fie imputernicit de mai multi proprietari.
Nu aveti probleme, e legal.