avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante furnizori
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante furnizori

Buna seara, asociatia a fost data in judecata de catre un furnizor si acesta a apelat la executorul judecatoresc pentru recuperarea debitului. Executorul cere lista cu toti proproetarii din asociatie . In ce baza poate fi executat proprietarul, daca intre acesta si furnizor nu exista un contract. Multumesc!
am inteles f bine si am si spus ca asociatia de judeca de un an cu un restantier si de aproape doi cu un altul. Datoria acestora a tot crescut in aceasta perioda.

am intrebat daca, legal, executorul poate esalona datoria.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
Adriantot, moderator
Cui sa esaloneze datoria ?.
Asociatiei de proprietari.
Da, executorul poate esalona datoria asociatiei pentru ca nu are incotro, adica va lua zilnic de la asociatie sumele pe care le incaseaza asociatia. Altfel nu cred ca are cum sa ia odata intreaga suma.
Apoi daca executa pe fiecare proprietar in parte, tot esalonat va recupera banii, pentru ca o sa puna poprire pe veniturile fiecarui restantier (salarii, pensii) si nu pe veniturile celor fara restante. De aceea executorul a cerut asociatiei situatia proprietarilor ca sa vada care si cat au de plata.
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Executare judecatoreasca a unei asociatii de proprietari andreica1 andreica1 Proprietarii a doua apartamente nu si-au platit contributiile la termoficare. Regia Autonoma de Termoficare a dat in judecata asociatia de proprietari, a ... (vezi toată discuția)
Chemarea in judecata a unei persoane fizice pentru validare poprire o datorie totala a asociatiei de proprietari catre un furnizor de energie termica constantinlaura constantinlaura proprietar apartament , in luna iunie am primit o infiitare poprire de la un executor judecatoresc in care mi se cerea sa indisponibilizez o suma foarte mare ... (vezi toată discuția)
Validare poprire REMUS70 REMUS70 Am primit o citatie si la obiectul dosarului scrie :validare poprire ce presupune ? (vezi toată discuția)