avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Posibilitate- sulta compensata cu pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Posibilitate- sulta compensata cu pensia de intretinere

Exista legal posibilitatea ca,in cazul partajului tatal sa renunte la partea de imobil si sa nu mai plateasca pensie de intretinere minor?
-act care se poate face la un notar public?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: savinermia , utilizator 19:43, 17 Noiembrie 2013
savinermia a scris:

-solicita vanzarea imobilului,imartirea banilor,existand in acelasi timp si credite facute in timpul casatoriei dar nu pe numele lui care sunt platite la zi el nu contribuie cu nimic


savinermia a scris:

Exista legal posibilitatea ca,in cazul partajului tatal sa renunte la partea de imobil si sa nu mai plateasca pensie de intretinere minor?
-act care se poate face la un notar public?
Va multumesc!


Doamna, fostul sot solicita vanzarea imobilului si impartirea banilor, cererea lui punct.
Instanta nu poate dispune decat in limita cererii cu care a fost investita. Si in limita cererii poate incuviinta ca imobilul sa fie scos la vanzare, iar din banii rezultati (partea de imobil a tatalui) dv sa va intelegeti si sa primiti pensia ca o suma globala, sau sa-l executati silit pentru pensia restanta. Veti ramane cu banii reprezentand partea dv de imobil si pensia alimentara primita in avans/executare si creditele de achitat. Asta va doriti?
Eu v-am intrebat ce doriti dv in cadrul procesului de partaj. Instanta nu subintelege ca dv ati dori apartamentul, trebuie sa o investiti in acest sens, sa scrieti negru pe alb. Va trebui sa depuneti la randul dv o cerere reconventionala prin care sa solicitati atribuirea imobilului catre dv si plata sultei catre fsotul sot, precum si partajarea datoriilor comune, daca doriti sa le includeti in masa partajabila. In urma atribuirii, ii veti datora o sulta pentru partea sa, din care veti putea opri suma pensia restanta, sau il convingeti sa nu-i mai dati sulta in contul pensiei.
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
m_ella2005, utilizator
Indrumari pe ce coordonate? Daca vreti sa ajungeti la Ploiesti, nu puteti cere indrumari pe harta tarii, trebuie sa ne spuneti ca vreti sa ajungeti la Ploiesti.

Astfel, noi va indrumam, dar sa ne spuneti care sunt conditiile, spre ce doriti sa va orientati: vreti sa pastrati apartamentul? Aveti bani de sulta? Nu aveti? Pensia restanta cat e? Ati incercat sa-l executati? Stiti unde lucreaza? Lucreaza legal?
In rest, v-ar trebui macar o consultatie juridica si/sau o redactare buna DACA ajungeti in instanta. Dar poate nu ajungeti.
Dupa mai bine de un an de cautari al angajatorului,(ref la pensie intreinere)am vazut ca este inutil deoarece nu reuseam nimic;am aplelat la executor unde acesta a demarat recuperarea pensiei pentru minor.
-solicitam informatia doar daca exista din punct de vedere legal posibilitatea de a renunta la pensie pentru a pastra apartamentul?
-momentan suntem la stadiul de mediere dar fara a ne intalni,medierea se face pe rand;
solicitam informatia doar daca exista din punct de vedere legal posibilitatea de a renunta la pensie pentru a pastra apartamentul?

Legal nu e asa cum puneti problema dvs, insa daca ajungeti la o intelegere in acest sens, puteti face partajul, dvs ramaneti cu casa si se mentionaza in act ca ati platiti sulta la data incheierii actului, iar dvs declarati separat ca ati primit pensia cuvenita cf hotararii in avans.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
legal este sa plateasca pensie pentru minor si sa respecte ce a solicitata in cererea de divort,de ce sa nu punem si noi pblema asa,multumesc oricum!!!!!

Alte discuții în legătură

Speta-tranzactie- pensie de intretinere sorin_mocuta sorin_mocuta In luna martie a anului 2011 a fost desfacuta casatoria din vina paratei si cei doi copii minori au fost incredintati reclamantului, in sarcina paratei ... (vezi toată discuția)
Neachitarea sultei sammy44 sammy44 Buna ziua . In cadrul procesului de partaj , mi-a fost atribuit apartamentul cu obligatia ca in termen de 5 luni sa achit o sulta . Data ultimei zile din ... (vezi toată discuția)
Divort prin comun acord Nacu Nacu Divortez de sotul meu dupa 7 ani de casatorie , nu avem copii , avem un apartament si locuim cu bunica sotului . Apartamentul l-am cumparat de la bunica ... (vezi toată discuția)