Va rog sa-mi spuna cineva in cunostinta de cauza cum poate fi contestata la Curtea Constitutionala o lege. Care-i procedura. Este vorba de legea privind asigurarile de sanatate. Aceasta lege prevede ca indiferent de situatia in care te afli, pentru a te putea inscrie in sistem trebuie sa platesti din urma 5 ani de contributii plus penalitatile aferente. Nu conteaza ca ai fost plecat din tara in perioada asta, nu conteaza ca nu ai avut nici o sursa de venit (cum scria cineva mai jos), nu conteaza nimic. Esti bun de plata sau ramai neasigurat. Parerea mea ca nespecialist in domeniu este ca avem de-a face cu o ingradire la un drept al fiecaruia, un abuz inimaginabil ca atunci cand vrei sa inchei un contract cu privire catre viitor sa fii tinut de indeplinirea unor conditii care tin de trecut si care nu ti se pot imputa. Chiar si pentru cetatenii straini care se stabilesc in tara este valabil acest lucru, desi ei nici macar nu aveau cum sa fie asigurati cu 5 ani in urma. Este de un ridicol desavarsit si vad ca nimeni nu a reactionat oana acum in atatia ani.
As dori sa cunosc opinia unui specialist in aceasta problema. Unde se poate contesta o lege, de catre cine, in ce conditii, care-i procedura.
Exceptia de neconstitutionalitate poate fi invocata intr-un proces declansat si numai daca are legatura directa cu cauza respectiva. Daca Curtea Constitutionala va admite exceptia, norma juridica asupra careia a fost ridicata nu va mai fi aplicata in cauza concreta si nu isi va mai produce efectele juridice pentru viitor.
Faceti o plangere sau o contestatie impotriva unei instiintari de plata, comunicari primita de la casa de asig si in cadrul acestui proces invocati exceptia de neconstitutionalitate
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Prescriptie sau nu?
lia76
Buna ziua.
Am urmatoarea speta. In anul 2005 X a semnat un contract de imprumut incheiat la notar cu garantie imobiliara cu Y, iar termenul de rambursare a ... (vezi toată discuția)