avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cont banca - mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cont banca - mostenire

Cand mi-am facut cont la banca, am semnat un contract care este la banca, eu nevand nici o hartie cu care sa pot sa dovedesc ca am cont acolo, in perioada aceea banca se numea si altfel (Finansbank). Idee e ca de cate ori merg sa depun bani pe baza buletinului mi-i baga in cont si imi da o hartie pt banii respectivi, in care sunt precizate, suma perioada pt care depun, dobanda si niste chestii legale. Nu am inteles insa ce se intampla cu banii din contul meu de depozit in cazul in care eu decedez. Precizez ca nu sunt casatorita, nu am copii, nu am frati, parintii mei traiesc. Deci banii mei din cont ar trebui sa revina parintilor, insa nelumurirea mea consta in faptul ca pe hartia aceea scrie "Mostenitorii deponentului pot dispune de fondurile depuse numai in baza certificatului de mostenitor, in care este prevazut in mod expres depozitul respectiv". Ce inseamna "in mod expres"? Daca eu nu las nici un testament scris (ca nu ii vad rostul) banii mei raman bancii? Si din moment ce eu nu am nici un act ca sa dovedesc ca am contul respectiv cu depozitele, cum o sa poata dovedi parintii mei ca eu am vreun cont deschis la banca?
Cel mai recent răspuns: andrea_u , utilizator 18:08, 10 Aprilie 2009
Cautand mai mult, am gasit un fel de brosura, care mi s-a dat la deschiderea contului, pe care nu este semnat nimic bine inteles, nici de catre banca nici de mine (la sfarsit exista spatiu pt semnatura de la banca si pt client), e in engleza si romana, banuiesc ca acele conditii erau valabile atunci. Insa contract scris nu am primit. Ideea e ca parintii mei si-au deschis un cont de depozit comun (acum o luna maxim), mama cu tata (un cont nou) si tot asa mi-a povestit mama ca au semnat contracte si tot, dar lor nu le-a dat nimic in mana decat o fituica cat un deget pe care scria nr contului sau ceva de genul am inteles de la mama. Hartiile de depozit (cele in care depun bani si in care prelungesc depozitele existente) le pastrez de obicei (cred ca am mai aruncat din ele, cele care erau acum cativa an) si mai cer tot timpul si un fel de desfasurator unde sunt mentionate toate depozitele, inclusiv dobanda, impozitul catre stat, perioada pt care au fost depuse. Credeti ca pt mai multa siguranta ar trebui sa cer un contract semnat ca sa am si eu acasa? Nu este prea tarziu dupa atatia ani?
depozitele respective ajung la scadenta si sunt facute altele. Este suficient sa aveti contractul semnat pentru ultimul depozit. Eu spun ca este suficient sa cunoasteti numarul de cont. Atunci cand veti comunica notarului masa bunurilor succesorale veti trece si sumele de bani existente in contul nr.x
Multumesc pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca. Visco Visco Am folosit pt depozit de economii la banca, un cont deschis mai vechi, al carui titular era tatal meu, iar eu si mama mea, imputerniciti. Tatal meu a decedat, ... (vezi toată discuția)
Mostenire cont bancar simion lenuta simion lenuta Intrebare: Tatal meu a deschis un cont la banca [editat] unde sa i se vireze sumele de la [editat] fara sa puna pe nimeni imputernicit. Tatal meu a murit iar ... (vezi toată discuția)
Mostenitor - succesiune - conturi iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune INTREBARE: as dori (pe baza legala dar si pe baza experientei voastre practice) sa imi raspundeti cum trebuie sa procedez practic, pe etape si cu ce documente ... (vezi toată discuția)