Care este valabilitatea unui antecontract de vanzare cumparare?
Daca el s-a inceiat intre parti in 26 septembrie 2010 iar vanzatoarea s-a obligat sa mearga la notar pentru incheirea actului pana pe 1 noiembrie 2010 si nu a facut-o mai este oare posibil(corect)ca in 21 iunie 2013 cumparatorului sa i se de o hotarare judecatoreasca care tine loc de act autentic?
Cauza ce dus la aceasta hotarare a fost dezbatuta dupa moartea vanzatoarei.
Ce se mai poate face de mostenitori?
Am luat legatura cu doi avocati cum spuneam mai sus unu pe civil si unul pe parte penala.
Amandoi spun si sunt foarte increzatori ca exista sanse peste 90 % sa castigam in instanta atat anularea acelui antecontract cat si demnonstrarea ca ei doi cumpaartorii sot si sotie au dus instanta in eroare au falsificat semnaturi etc.
Va dau cateva ex pe care au spus ca se bazeaza.
Antecontractul inceiat duminica cu un singur martor ,pe acesta(antecontract) neaparand nici un antet absolut nimic cum ca s-ar fi incheiat in fata vreunei sa zic asa persoane publice (avocat , notar etc)
Se spune ca a fost chemata la notar vanzatoarea trei saptamani mai tarziu sa autentifice actul printr-o comunicarea de asemenea fara nici o stampila antet si pe langa semnatura de primire nu este a vanzatoarei.
Dosarul deriva din alte doua dosre nu stiu cum sa explic incep cu un capat de cerere ca ar fi cumparat de la un barbat apoi vin pe la jumatatea dosarului cu o eratapusa in ziua hotararii ac sa gresit numele paratei ....... parata neavand nici un fel de legatura cu cele doua dosare din care deriva cel in care ea apare ca si parte.
Termenul de la apel la hotarare 3 saptamani .
Apare o imputernicire avocatiala facuta in aceasi zi cu hotararea pe numele defunctei care la data imputernicirii era moarta, iar ca urmare a acestei imputerniciri toate instiintarile incepand de la data pronuntarii sa mearga la cabinetul avocatului ceaa ce sa si intamplat.
In timpul procesului se face mentiunea ca avocatul paratei nu are nimic de adaugat ca lasa la aprecierea instantei, iar dupa comunicarea hotararii la cabinetul acestuia nu mai face nimic nemaiincercand in nici un fel sa ia legatura cu cel, cea care l-a angajat.......
Procesul de la inceput data introduceii pana la sfarsit sa desfasurat cu parata moarta.
Procesul sa judecat la o alta insanta cu totul alta decat cea din care atat parata cat si reclamantii cat si imobilul faceau parte - total diferit fata de ce spune art 107 NCPC, si nici in antecontract nu era stipulat asa ceva.
Domiciliul din buletinul vanzatoarei(paratei) este altul fata de cel inscris in buletinul sa zic asa original.
In dosar se face referire la dreptul defunctei(paratei) conf testamentului nici (decum certificatelor de mostenitor) lasat de tata astfel fiind doua surori se specifica clar ca se lasa dreptul testatorului ficelor si nu cum vine el cu mentiunea ca jumatate din teren si din casa i se cuvine - intr-un cuvant are un testament scos de la arhivele notarilor urmand sa mergem sa vedem de catre cine e scos si in ce data testamentul nu e autentificat in nici un fel scrie doua conform cu originalul si atat.
Ar mai fi multe din cate au zis cei doi avocati dar nu imi mai amintesc.
Va multumesc pt tot ajutorul.
Imi pare rau, e dificil de apreciat aici, nu inteleg mai nimic din poveste. Am crezut ca judecata s-a facut in contradictoriu cu mostenitorii, acum aflu altceva...
Aveti grija la evaluarea sanselor, avocatul nu are voie sa faca asa ceva si, realmente, nici nu are in baza a ce sa scoata procente din burta.
Succes!
Proprietate
utagabitibi
am luat un teren cu chitanta de mana iar cel de la care am cumparat nu au succesiune. terenul este trecut la rol la mama lor decedata inainte de 90.
De unde ... (vezi toată discuția)