avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incheiere notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incheiere notariala

Buna seara. As dori sa stiu daca deschid actiune in instanta pentru dezbaterea succesiunii, trebuie sa fac la notar dovada ca am deschis actiune si pe urma imi poate face incheierea necesara la judecatorie?
:rtfm:
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 20:49, 18 Noiembrie 2013
Despre ce incheiere e vorba ca va trebuie la judecatorie?
Cred ca userul se refera la incheierea prealabila si obligatorie pentru instanta in ceea ce priveste dezbaterea succesiunii de catre aceasta si care este prevazuta in CPC.
Pentru acea incheiere va prezentati cu certificatul de deces, cartea de identitate si actele de stare civila din care sa reiasa ca aveti vocatie la succesiune. Notarul in 3 zile maxim va elibereaza acea Incheiere dupa verificarea Registrelor Notariale- RNPR, RNOS, RNSE, RNL.
Multumesc pentru raspuns, am intrebat un notar din localitatea unde trebuie sa deschid actiunea pentru dezbaterea succesiunii si mi-a spus ca trebuie sa dovedesc ca am deschis actiune in instanta si pe urma sa cer incheierea prealabila de la notar ,este adevarat? imi trebuie si anexele 23 si 24 de la primarie la notar?
Nu. Trebuie sa faceți dovada ca sunteți persoana indreptatita, adica certificatul de deces si actele de stare civilă din care sa rezulte ca aveti vocatie succesorala. Aceasta încheiere este prealabila pentru sesizarea instanței, dacă este prealabila si dacă notarul cunoaște limba româna nu va va cere vreun document ca v ați adresat instanței căci este PREALABILA. Schimbati notarul.
multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiuni clausofe clausofe Buna ziua. Fiti va rog amabili si explicati-mi si mie cum pot sa deschid succesiune daca nu detin nici un act al casei si nici certifecatul de deces al ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de deces ogneantavi ogneantavi Doresc să dau la notar o declarație de acceptare a moștenirii. Mi se cere certificatul de deces al celui pe care îl moștenesc ( împreună cu alți 3). ... (vezi toată discuția)
Succesiune doar cu mostenitori rezervatari, ce este de facut? mircea999 mircea999 Buna ziua. Suntem 5 frati si trebuie sa facem succesunea dupa tatal nostru. Exista termene de timp, dupa care se percep taxe suplimentare de catre stat, daca ... (vezi toată discuția)