avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar-dubla cetatenie cu copil minor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar-dubla cetatenie cu copil minor cetatenie straina

Copilul nu are cetatenie romana,are varsta de 15 ani si locuieste cu mama in strainatate, iar tatal locuieste in Romania.Amandoi parintii au dubla cetatenie si sunt casatoriti in Romania .
Parintii sunt total de acord cu divortul,tatal lasa custodie deplina mamei,tatal declara ca nu are venituri si renunta la absolut tot in favoarea mamei.
In cazul in care divortul este de comun acord,minorul de 15 ani trebuie sa se prezinte in fata notarului sau in fata oricarei alte parti juridice din Romania?
In cazul in care copilul,care are domiciliu stabil impreuna cu mama in strainatate,nu se poate prezenta in fata notarului in Romania ce procedeu se urmeaza?
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
Nicoleta7878, utilizator
Mie nu mi-ati dat certitudinea asta, zicand ca :


Reprezentarea sotilor in cadrul procedurii notariale a divortului este interzisa.



(reprezentarea in cazul divortului la notar este interzisa conform -art.87 indice 1 al. 7 din Ordinul ministrului justitiei nr. 81/2011 privind completarea Regulamentului de punere in aplicare a Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, adoptat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 710/C/1995).


Asteptati intai sa zica omul ca mama nu se poate prezenta la notar sau la instanta..Pe motivul asta, am mai sters mesajul asta o data, dimineata.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
parerea mea este ca ar trbui sa intrebe intai la notar daca ii divorteaza in tara. conform Regulamentului 2201/2003, divortul se faca , ca regula in tara in care au avut ultima resedinta comuna. daora in caza de intelegere se poate divorta PRIN INSTANTA ,in Romania. notarul trebuie sa ceara ancheta sociala...nu are competenta in strainatate.
av.antoanelageaman a scris:

parerea mea este ca ar trbui sa intrebe intai la notar daca ii divorteaza in tara. conform Regulamentului 2201/2003, divortul se faca , ca regula in tara in care au avut ultima resedinta comuna. daora in caza de intelegere se poate divorta PRIN INSTANTA ,in Romania. notarul trebuie sa ceara ancheta sociala...nu are competenta in strainatate.


Doamna,singurul lucru care m-ar interesa ,in conditiile aratate mai sus(suntem de acord in totul)ar fi prezenta copilului.Am inteles ca este obliigatorie,Daca nu este prezenta obligatorie pe ce se bazeaza sau ce actre trebuie sa aduc
Competenta in acest caz e a notarului de la locul casatoriei, daca vor sa divorteze la notar in conditiile legii.
Doamna, de unde ati inteles ca trebuie sa aduceti copilul? Si eu si d-na Stoica am scris ca nu trebuie sa il aduceti.
Ancheta se face in strainatate de autoritatea competenta de acolo, ca acolo se vad conditiile in care locuieste copilul.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Da, mergeti la notar sa intrebati.
Daca notarul nu vrea sa se bage nu o sa va faca nimic.

Mai exista si problema legata de recunoasterea divortului in strainatate daca il faceti la notar.

Pentru a nu avea tot felul de probleme poate ca ar fi mai simplu sa divortati la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din strainatate anicka2013 anicka2013 Buna seara. As dori sa intreb despre divort. CAsatori in Romania, traim in strainatate, avem un copil de 14 ani.Sotul nu locuieste cu noi in apartament comun ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi ,hartie de mana facuta de tata cum ca nu poate avea grija de copil anya33 anya33 buna ziua,am o intrebare.daca tatal fetitei mele nu -a intereat de copil pana acum pot a il decad din dretpuri,el ar fi de acord a imi faca o hartie de mana ... (vezi toată discuția)