avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala de incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala de incredintare minor

sunt mama unei fetite de 3 ani si6 luni.in data de 6.09.2013 am parasit domiciliul conjugal impreuna cu fetita,mergand la mama mea in alt judet.la data parasirii domiciliului aveam introdus divortul si o ordonanta presedentiala de incredintare minor care ulterior mi-a fost respinsa si la judecatorie si la tribunal.Acum sotul meu a introdus ordonanta presedentiala de incredintare minor sustinand ca nu ii permit vizitele la copil(el venind de 2 ori in aceasta perioada la fata si eu permitandu-i)iar zilnic ii pun fata la telefon, ca a fost luata din mediul in care a crescut.mentionez ca fetita este inscrisa la gradinita unde merge zilnic,medic de familie tot aici.am o ancheta sociala in care se spune ca am conditii bune si in care se spune de asemenea ca i-am permis vizita la fata in prezenta persoanei de a facut ancheta.EU avand viza de flotant aici in alt judet pot cere mutarea procesului?sau treb sa se judece tot acolo unde s-a judecat si ordonanta mea?fetita este atasata de mine eu ocupandu-ma de ea de la nastere.Ce pot face sa nu-mi pierd copilul?pot cere un termen pt angajare aparator sa mai lungesc putin perioada?
am primit o citatie cu copie actiune in care imi zice sa pregatesc aparare pt primul termen de judecata,deci nu pot cere termen de aparare?






Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Da, puteti folosi acele inregistrari ca proba. Transcrieti convorbirile pe hartie, le puneti si pe cd, si astfel faceti dovada comportamentului violent. De certificatul med-legal si aceste convorbiri va puteti folosi si pt obtinerea unui ordin de protectie. Nu cred ca este un secret faptul ca violentele au loc, de cele mai multe ori, in "sanul familiei", nu la serbarea de la gradinita. Va puteti adresa si DGASPC-ului, solicitand o evaluare psihologica a fetitei. Daca a asistat la violentele dintre parinti, acest lucru va aparea in raport, si dvs veti avea o dovada in plus (s-au adus modificari Lg 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului).
Succes!
Daca mergeti caine sur la vanatoare este normal sa se respinga...
Justitia are nevoie de probe certe si nu de aiureli nedovedite care se vor considera neintemeiate...

Trebuie foarte clar stabilit ceea ce vreti confom actiunii din justitie deoarece cadrul procesul este foarte precis
Nu se pot invoca lucruri irelevante...deoarece nu pot avea succes...in justitie...
Si lucrurile nedovedite au aceeasi soarta...

Inregistrarile nu prea sunt luate in seama de instanta decat in mod arbitrar...ca regula de baza...in justitie...desi justitia nu este arbitrara conform legii...
Acele aiureli nedovedite s-au ... dovedit a fi reale in momentul in care s-au incheiat cercetarile efectuate de Politie/Parchet, nu? Sau ar trb sa asteptam cele 6-8-10 luni pana cand se da o rezolutie, ca mai apoi sa ne adresam instantelor? Care, sa fim realisti, si cu dovezi atat de pertinente ca-ti zgarie retina, tot neintemeiate le considera, daca doresc; ca doar instanta e suverana, si nu trb sa ne indoim de rationamentele ei.
Si daca "corectiile" ti se aplica de partener in intimitatea familiei, cum poti dovedi, daca nici macar de inregistrari nu putem face uz?
Si aici ne lumineaza d-nul av Gazdovici:thumbup:

Mitul 17: Inregistrarile audio-video efectuate de particulari nu sunt mijloce de proba sau/si sunt ilegale sau/si sunt interzise de legea penala.

Fals: Doar daca inregistrarea este efectuata in urma unor fapte sau prin mijloace care sunt prohibite de legea penala se poate pune problema nelegalitatii. Altfel ORICE inregistrare care a fost facuta FARA ca prin ea sau in legatura cu ea sa fi fost savarsita vreo fapta ILICITA poate fi folosita ORICAND in cadrul ORICARUI proces indiferent ca este penal, civil sau de alta natura pentru a proba fapte sau imprejurari care ajuta la lamurirea cauzei.


www.avocatnet.ro/con ...

Pot fi folosite.
Inregistrarile audio-video daca au fost obtinute licit (adica daca nu s-a savarsit nicio fapta ilicita in legatura directa cu efectuarea inregistrarilor) pot fi folosite fara nicio problema in orice proces civil sau penal indiferent de data la care va intra in vigoare (daca va mai intra in vigoare) noul cod de procedura civila.
Problema aceasta a fost dezbatuta de mai multe ori pe avocatnet si de fiecare data am observat ca cei care sustin ca astfel de mijloace de proba nu pot fi folosite sustin acelasi lucru: daca nu sunt mentionate in actualul cod de procedura civila, nu pot fi folosite.
Gresit.
Unu. Codul de procedura civila actual omite nu numai inregistrarile audio-video ci si mijloacele materiale de proba, respectiv obiecte care sa poarte urme care sa ajute la lamurirea pricinii.
Doi. Codul de procedura civila actual nu reglementeaza regimul inregistrarilor pentru un motiv foarte simplu: la data cand a fost conceput acest cod, Edison nu apucase inca sa se joace cu ace de bambus pe suluri ceramice acoperite cu ceara. De vreme ce pentru legiuitorul de atunci inregistrarile erau situate in viitor acesta, prudent, le-a omis din cod. Sigur ca de atunci au trecut ceva ani iar legiuitorul de dupa 90 trebuia sa aiba in vedere modificarile aparute in timp si evolutia tehnologica, insa, pentru motive obscure, acestea i-au scapat.
Trei. Imprejurarea ca nu exista legi care sa reglementeze regimul inregistrarilor audio-video ca probe in procesul civil, nu poate conduce deloc la ideea ca nu pot fi folosite atat pentru ca in dreptul civil regula este ca ceea ce nu este interzis, este permis cat si pentru ca instanta care ar refuza sa primeasca astfel de probe ar refuza de fapt sa cunoasca adevarul, incalcand grav, din motive de un formalism ridicol, principiul de prim rang inscris in art. 129 C.p.c. "


Art. 129 alin. 4 Cod pr. civ.
Judecătorii au îndatorirea să stăruie, prin toate mijloacele legale, pentru a preveni orice greşeală privind aflarea adevărului în cauză, pe baza stabilirii faptelor şi prin aplicarea corectă a legii, în scopul pronunţării unei hotărâri temeinice şi legale. Dacă probele propuse nu sunt îndestulătoare pentru lămurirea în întregime a procesului, instanţa va dispune ca părţile să completeze probele. De asemenea, judecătorul poate, din oficiu, să pună în discuţia părţilor necesitatea administrării altor probe, pe care le poate ordona chiar dacă părţile se împotrivesc.

www.avocatnet.ro/con ...
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
ralu_k79, utilizator
ordonanta prezidentiala este pentru stabilirea autoritatii exclusive (adica incredintare) sau pentru stabilirea domiciliului copilului?
ordonanta lui este pt incredintarea minorei catre el si stabilirea provizorie a domiciliului acesteia la ultimul domiciliu comun al nostru.adica atata timp cat el lucreaza,mama lui are o varsta de 64 ani,copilul in grija cui ar fi?.Eu iau caracterizare de la educatoare,de la pshihologul gradinitei,,nu are acte doveditoare ca am maltratat copilul,am poze cu el si fata de acum o sapt. cand ne-am intalnit,suna zilnic si-i pun fata la telefon.El sustine ca i-am refuzat orice contact cu copilul si ca este in pericol cu mine(adica in aproape 3 luni de cand sunt aici nu i s-a intamplat nimic fetitei).Mentionez ca nu are acte doveditoare ca eu am "tulburari de comportament"

Alte discuții în legătură

Ordonanta prezidentiala incredintare minor daneluta daneluta Buna ziua.Este vorba de o ordonanta prezidentiala incredintare minor.Am intentat actiune de divort si ordonanta presedintiala ptr incredintare minor.Am o ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor corne_daria corne_daria buna ziua .un prieten are nevoie de sfatul d-voastra.prietenul este intr-un divort si ar dori ca fetita sa locuiasca cu el avand in vedere ca a divortat de ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj chirila_mihaela chirila_mihaela pov mea e alfel:m.am casatorit cu sotu meu...acum 3 ani jumate---am inceput totu de la zero....acum avem o fetita de 2 ani jumatate,,,am reusit sa ne cumparam ... (vezi toată discuția)