avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala de incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala de incredintare minor

sunt mama unei fetite de 3 ani si6 luni.in data de 6.09.2013 am parasit domiciliul conjugal impreuna cu fetita,mergand la mama mea in alt judet.la data parasirii domiciliului aveam introdus divortul si o ordonanta presedentiala de incredintare minor care ulterior mi-a fost respinsa si la judecatorie si la tribunal.Acum sotul meu a introdus ordonanta presedentiala de incredintare minor sustinand ca nu ii permit vizitele la copil(el venind de 2 ori in aceasta perioada la fata si eu permitandu-i)iar zilnic ii pun fata la telefon, ca a fost luata din mediul in care a crescut.mentionez ca fetita este inscrisa la gradinita unde merge zilnic,medic de familie tot aici.am o ancheta sociala in care se spune ca am conditii bune si in care se spune de asemenea ca i-am permis vizita la fata in prezenta persoanei de a facut ancheta.EU avand viza de flotant aici in alt judet pot cere mutarea procesului?sau treb sa se judece tot acolo unde s-a judecat si ordonanta mea?fetita este atasata de mine eu ocupandu-ma de ea de la nastere.Ce pot face sa nu-mi pierd copilul?pot cere un termen pt angajare aparator sa mai lungesc putin perioada?
am primit o citatie cu copie actiune in care imi zice sa pregatesc aparare pt primul termen de judecata,deci nu pot cere termen de aparare?

Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
deci eu depun certificatul medico-legal,rezolutia procurorului,inregistrare pe cd cand ma ameninta,caracterizare de la educatoare si de la psihologul gradinitei,declaratia mamei mele ca ne asigura traiul+adeverinta de la serv ei cu salariul,ancheta sociala prin care se specifica ca am conditii si ca el in prezenta doamnei de a facut ancheta a vizitat copilul,poze ce sunt facute cu ocazia celei de-a doua intalniri intre el si copil intr-un supermarket,un alt cd de convorbiri intre el si copil(el sustine ca i s-a interzis orice contact cu copilul in perioada de cand sunt plecata).Ar trebui sa fie suficiente ca sa nu-mi ia copilul
In plus, scrieti dvs. convorbirea de pe CD, asa cum cititi in ziare stenogramele, de ex:
Angi: Buna ziua
Ion:Te omor, fa,....
Angi: Nu ma injura...
Ion:...
Apoi, mama poate sa scrie si ca va sustine material pana va gasiti un serviciu, ca sunteti in cautarea unui loc de munca.
Trebuie sa scrieti o intampinare in care sa prindeti toate aceste dovezi. Ar fi bine ca intampinarea sa fie scrisa de un avocat care sa va reprezinte si in instanta.
DA ASA AM facut am scris si pe o hartie inregistrarea.o sa iau si un avocat.am vreo sansa sa-i respingasi lui?
Eu inca nu am inteles ce ati cerut dv. si nici ce a cerut el. Incredintare... ma indoiesc.

In dosarul de ordonanta nu ati avut avocat? Caci va puteati dovedi violenta si altfel decat cu dosarul penal.
Ar trebui sa aveti un venit, declaratia mamei ca va sustine nu o obliga legal, maine se poate razgandi.
"mi-a respins deoarece nu am putut demonstra ca el este autorul violentelor din certificatul medico-legal".
Ce alta modalitate ar fi avut d-na la indemana pt a demonstra violenta, avand in vedere ca acel certif med-legal n-a "avut succes"?

Alte discuții în legătură

Ordonanta prezidentiala incredintare minor daneluta daneluta Buna ziua.Este vorba de o ordonanta prezidentiala incredintare minor.Am intentat actiune de divort si ordonanta presedintiala ptr incredintare minor.Am o ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor corne_daria corne_daria buna ziua .un prieten are nevoie de sfatul d-voastra.prietenul este intr-un divort si ar dori ca fetita sa locuiasca cu el avand in vedere ca a divortat de ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj chirila_mihaela chirila_mihaela pov mea e alfel:m.am casatorit cu sotu meu...acum 3 ani jumate---am inceput totu de la zero....acum avem o fetita de 2 ani jumatate,,,am reusit sa ne cumparam ... (vezi toată discuția)