avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Contestare expertiza, plangere penala
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Contestare expertiza, plangere penala

pot formula plangere penala impotriva unui expert pe motiv ca expertiza facuta nu este corecta?
pot solicita ca expertiza facuta sa fie declarata falsa?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 16:32, 16 Noiembrie 2013
Depuneti la instanta observatiile dvs. legate de raportul de expertiza. Anexati documente care sa va sustina punctul de vedere. Instanta va analiza raportul de expertiza, observatiile dvs. si raspunsul expertului la observatiile dvs. formulate la raportul de expertiza, documentele existente la dosar, documentele depuse de catre expert in anexa la raportul de expertiza, documentele depuse de dvs. o data cu observatiile la raportul de expertiza si va da o hotarare.
Puteti depune plangere penala impotriva expertului, anexand documente clare care sa va sustina punctul de vedere, altfel riscati dvs. o cercetare penala.
Daca hotararea instantei de judecata confirma faptul ca expertiza tehnica judiciara nu este corecta, atunci aceasta hotarare poate fi un document care sa va sustina plangerea penala.
Cititi si aici www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Buna ziua,

Inainte de a formula o plangere penala consultati Codul Penal si Codul de procedura penala pentru a retine ce este aceea o "infractiune", care sunt caracteristicile infratiunii, cum este ea prevazuta si sanctionata de lege.
Observati daca ceea ce reclamati Dvs. se incadreaza in prevederile legale si apoi decideti in consecina, cu retinerea faptului ca o plangere neadecvata, nedovedita, neprobata conform legii poate constitui obiectul unei infractiuni (Denunţarea calomnioasă - Învinuirea mincinoasă făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o anume persoană) care si ea se pedepseşte.

Cu stima,
legalmgm
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2013
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza unei suprafete de teren falsa razvan1649 razvan1649 1. Ce se poate face in cazul in care in urma unei expertize a unei suprafete de teren expertul greseste intentionat masuratorile favorizand astfel una dintre ... (vezi toată discuția)
Unde putem depune plangere contra unui expert contabil incorect? znicolae9 znicolae9 Sunt parte intr-un proces civil in care s-a dispus efectuarea unei expertize contabile. Rezultatele expertizei sunt in parte incorecte datorita ... (vezi toată discuția)
Despre experti judiciari suspecti de erori profesionale intentionate serepop serepop unde pot fi denuntati expertii judiciari suspectati de erori profesionale intentionate prejudiciind cu buna stiinta una din parti ? [EDITAT]. (vezi toată discuția)