avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza unei suprafete de teren falsa
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza unei suprafete de teren falsa

1. Ce se poate face in cazul in care in urma unei expertize a unei suprafete de teren expertul greseste intentionat masuratorile favorizand astfel una dintre parti?

2. Dar in urma expertizei unui imobil?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:20, 19 Octombrie 2014
In principal expertul raspunde doar in masura in care ii sunt probate acuzatiile. Ele trebuie demonstrate printr-o alta expertiza care sa confere acuratete in masuratori. Expertul cand a facut masuratoarea a facut-o in urma studierii unor documente puse la dipsozitie de catre proprietar, sau din dosarul unei instante. Proprietarul raspunde pentru indicarea limitelor proprietatii, daca aceasta era sau nu imprejmuita. Daca expertiza a facut obiectul unei probe intr-un proces oricare dintre parti putea sa conteste acea expertiza.
Raportul de expertiza este insotit de anexe care contin documente primite de catre expert in timpul efectuarii expertizei, documente care nu au fost depuse initial la dosarul cauzei.
In cadrul raportului de expertiza, expertul mentioneaza documentele avute in vedere, daca acestea sunt depuse la dosaul cauzei.
Puteti depune observatii scrise la raportul de expertiza tehnica judiciara, cu nr. de inregistrare/ data, primit de la arhiva tribunalului, iar expertul va raspunde tot in scris la observatiile depuse de catre partile in proces. Anexati documente care va sustin punctul de vedere.
Instanta va analiza raportul de expertiza, observatiile depuse de parti la raport si raspunsurile expertului la observatii formulate de parti si tinand cont de toate documentele existe la dosar va decide.
Intentia de a masura gresit de catre expert poate fi doar o presupunere a dvs. care trebuie dovedita prin documente clare, daca veti depune o plangere penala impotriva expertului. In caz contrar, riscati ca actiunea sa se intoarca impotriva dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara topo ContSters238389 ContSters238389 As avea o intrebare. Am solicitat instantei o expertiza topo si totodata un expert parte.Vecinul a intrat cu gardul pe terenul meu cu cca. 100mp conform ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila judiciara CONSTANTINNICU CONSTANTINNICU varog rag urgent o parere Intr-un dosar civil privind raspunderea patriminiala privind o lipsa in gestiune instanta a aprobat cerea reclamantei de efectuare ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica judiciara gaby83 gaby83 Buna ziua, intr-un proces de revendicare imobiliara, mi s-a admuis o expertiza topo. Am un plan vechi din 1990 vizat de OCOTA care a stat la baza intabularii ... (vezi toată discuția)