avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... UNDE PUTEM DEPUNE PLANGERE CONTRA UNUI EXPERT CONTABIL ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

UNDE PUTEM DEPUNE PLANGERE CONTRA UNUI EXPERT CONTABIL INCORECT?

Sunt parte intr-un proces civil in care s-a dispus efectuarea unei expertize contabile.

Rezultatele expertizei sunt in parte incorecte datorita (culmea) unor greseli de calcul matematic de nivelul aritmeticii primare.

Am presupus ca motivul il reprezinta erori de calculator, asa ca am cerut recalcularea, dar expertul nu a corectat nici 10% din greseli.

Instanta a respins o noua interventie catre expert, asa ca sunt nevoit sa platesc multi bani din greseala expertului.

Am depus cerere de recurs, dar cunoscatorii spun ca in aceasta etapa nu se mai discuta despre expertiza.

Am depus, postal, plangere la Corpul expertilor judiciari din Romania , care s-a intors inapoi pe motivul ca adresa din B-dul Corneliu Coposu nr3 este gresita.

Intrebare

Pot face plangere penala sau ce alt demers pot face impotriva acestui expert incorect profesional?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:31, 6 Februarie 2014
Nu exista in prezent un Corp al expertilor/ specialistilor tehnici judiciari, asociatie care sa reuneasca toti expertii/ specialistii tehnici judiciari autorizati de catre MJ.
S-a intentionat anul trecut o modificare si completare a OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare, privind expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara, dar datorita nemultumirilor generale formulate la proiect, MJ nu a revenit cu o alta varianta, pana in prezent. In acest proiect exista o propunere de infiintare a asociatiei respective.
Respingerea de catre instanta a unei noi interventii catre expert a fost motivata, cu siguranta, prin incheierea de sedinta in care s-au acceptat raportul de expertiza, observatiile dvs. la raport si raspunsurile expertului la observatiile dvs.
Puteti depune plangere penala impotriva expertului respectiv, dar trebuie sa justificati/ sa dovediti prin documente ca expertul respectiv a fost incorect.
Multumesc foarte mult ptr raspuns!
Puteti sesiza oficial CECCAR
Formulati si depuneti plangerea penala numai daca sunteti si aveti dovezi temeinice privind efectuarea cu intentie a unei expertize incorecte. Daca nu aveti dovezi temeinice mai bine va abtineti de a depune plangerea penala impotriva expertului intrucat acesta din urma, la randul lui, poate formula impotriva dvs. o plangere de denunt calomnios.
ing. Ioan Ciobanu

P.S. Nefiind jurist nu am studiat noul Cod penal. S-a scos cumva din Codul penal infractiunile de insulta si de calomnie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre experti judiciari suspecti de erori profesionale intentionate serepop serepop unde pot fi denuntati expertii judiciari suspectati de erori profesionale intentionate prejudiciind cu buna stiinta una din parti ? [EDITAT]. (vezi toată discuția)
Despre expertul tehnic - verificare ContSters274651 ContSters274651 in cadrul unui proces, se solicita de catre parte, efectuarea unei expertize tehnice a unui imobil. Pana aici totul corect , doar ca expertul numit de instanta ... (vezi toată discuția)
Expertizã tehnicã judiciarã topo a unui gol alpin DanaAlexandra12 DanaAlexandra12 Bună ziua. Am o nelămurire cu privire la o expertiză tehnică topo ridicată corect din teren, dându-i-se toate explicaţiile şi lămuririle necesare şi ... (vezi toată discuția)