avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In ce conditii se sisteaza pensia alimentara? Sistarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In ce conditii se sisteaza pensia alimentara? Sistarea este acelasi lucru cu compensarea?

Buna ziua ,un domn a cerut sistare pensiei de intretinere pe motiv ca a achitat in avans la notar o suma de bani printr-o simpla declaratie si instanta i-a facut compensarea ,,,,este posibil asa ceva??????
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:13, 19 Noiembrie 2013
ok..e parerea dumneavoastra
Acum cat timp a dat declaratia ?
Nu ati zis de ce a dat declaratia, ce a castigat din asta ?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
2010
valisorin17 a scris:

deci a dat o simpla declaratie ca a primit in avans 65,000 lei contravaloarea pensie alimentara pe 84 luni
dar clienta nu a primit nici un leu ,prin amenintari a dus-o acolo si ea de frica s-a dus
acum de 3 ani nu primeste nici un leu ca el zice ca s-a descarcat de sarcina si lucreaza in MAI
DAR EA ARE O DECIZIE DEFINITIVA SI IREVOCABILA PRIN CARE IL OBLIGA LA 377 LEI PE LUNA PT FIECARE COPIL
nu stiu cum se face ca acea declaratie este considerata titlul executoriudar legea zice ca sistare,modificarea pensie de intretinere nu o poate face decat instata tutelara nu notarii

Doamna, ce va face sa fiti asa de sigura de adevarul spuselor clientei? Amenintari ca ce? Doar nu a luat-o in catuse sa o duca la notar, iar acolo sa o ameninte cu pistolul la tampla pentru a da declaratie.
Notarul nu a modificat nimic, pur si simplu a consemnat plata anticipata a pensiei, recunoscuta si semnata de catre parti.
Clienta dv ar putea incerca o actiune de majorare a pensie de intretinere daca veniturile debitorului s-au modificat fata de cele avute in vedere la stabilirea initiala. Avand in vedere ca exista acea declaratie prin care ea recunoaste plata anticipata, ar putea obtine doar diferenta dintre pensia veche si cea noua.
Hotararea instantei de stabilire pensie si declaratia notariala a reprezentantului debitorilor nu se contrazic, nu se suprascriu, nu se suspenda una pe cealalta, ci se completeaza.
Instanta a zis: tata, da-le copiilor pensie.
Mama a zis: notare, eu recunosc faptul ca am primit pensia pe 7 ani.
Executorul zice: tata, da-le banii. tata zice: uite, i-am dat.

Nu stiu de ce atata dezbatere ca notarul face si drege, el nu fvace nimic; doamna nu a dat o declaratie; indiferent cum se cheama actul acela, el are valoare de chitanta descarcatoare. Nu poate fi rasturnat cu martori sau prezumtii; dealtfel, el poate fi atacat doar pentru declararea in fals. Asta inseamna ca mama sa se autodenunte si sa spuna: ei, iaca, am mintit. Pe de alta parte, pare o simulare; ce au simulat, numai ei stiu.

Imi pare rau pentru respectiva mama, insa toate actiunile noastre au un rezultat; rezultatul declaratiei date a fost ca a pierdut posibilitatea de a recupera pensia.

Oricum, ceva pute rau in Danemarca, vazand ca povestea oscileaza: ba a fost o intelegere intre parinti (in care ambii, spre rusinea lor, au uitat de copii), ba amenintare... maine ma intreb ce-o sa mai fie.

Alte discuții în legătură

Bună!părinții mei au apelat la un avocat pentru recalcularea ... shaherezada shaherezada Bună!Părinții mei au apelat la un avocat pentru recalcularea pensiilor.Au dat un avans, fara a li se oferi nici o dovada de plata, nu li s-a oferit nici un ... (vezi toată discuția)
Se poate anula un certificat de nastere fara acordul mamei? Johnny71 Johnny71 Se poate anula un certificat de nastere al unui copil la cererea unui barbat care spune ca ar fi tatal copilului fara acordul mamei?copilul fiind trecut pe ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia de intretinere Monroe Monroe Buna seara, Am doi copii minori si vreau sa divortez. Sotul spune ca renunta la partea lui de apartament daca ii dau o declaratie la notariat, ca nu-i cer ... (vezi toată discuția)