avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Situatie CEC - litigiu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Situatie CEC - litigiu

Am avut un CEC de garantie de la un client al nostru care nu ne-a mai platit. Pentru acest CEC a fost facut un act aditional cu ei si acolo era trecut cu scadenta "la vedere". La completarea CEC-ului a fost trecut "la ordin". Intr-un litigiu cu ei se poate considera CEC-ul fara valoare daca s-a completat asa?
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 12:22, 13 Noiembrie 2013
Cecul este un instrument de plata la vedere. Nu exista cec la termen, cu toate ca in practica se utilizeaza si in acest mod prin devansarea datei de emitere, aspect incorect. Daca cecul este completat cu toate elementele obligatorii nu poate fi considerat fara valoare indiferent de ce e trecut in actul aditional. De fapt banca nici nu tine cont de actul aditional, daca sunt bani in contul emitentului crediteaza contul, daca nu sunt bani il considera incident de plata. Actul aditional poate fi luat in considerare de organele de cercetare, in momentul cand este atrasa raspunderea emitentului pentru emiterea de cecuri fara acoperire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta si asemanarea intre o fila cec si un bilet la ordin elena cailean elena cailean buna ziua. intrebarea mea este: ce asemanari si deosebiri sunt intre emiterea catre furnizori de file de cec, si cea de bilete la ordin. eu platesc ... (vezi toată discuția)
Am refuzat o fila cec Pop Claudia Pop Claudia asi vrea sa stiu ce se poate intampla daca am refuzat o fila cec ce se intampla din toate punctele de vedere:(( (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb ritter76 ritter76 Care sunt elementele minime de completat, la data emiterii ? Am un BO avalizat pe persoana fizica. La data emiterii ca si garantie, pe BO au fost ... (vezi toată discuția)