avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru o locuinta din fondul locativ de stat, ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru o locuinta din fondul locativ de stat, construita inainte de 1989?

As dori si eu o lamurire. O prietena doreste sa cumpere din fondul locativ de stat (de la primarie) apartamentul in care locuieste cu chirie de 25 de ani. N-au reusit pana acum sa faca acest lucru. Si pentru aceasta tranzactie se plateste TVA sau doar pentru locuintele noi? Si daca da, care e procentul, 5% sau 19%?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 20:15, 1 Aprilie 2009
carmen-nicoleta a scris:

As dori si eu o lamurire. O prietena doreste sa cumpere din fondul locativ de stat (de la primarie) apartamentul in care locuieste cu chirie de 25 de ani. N-au reusit pana acum sa faca acest lucru. Si pentru aceasta tranzactie se plateste TVA sau doar pentru locuintele noi? Si daca da, care e procentul, 5% sau 19%?
Multumesc.

In acest caz nu se plateste TVA. TVA-ul se aplica doar pentru locuintele noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de inchiriere a unei locuinte din vechiul fond locativ popescuion1961 popescuion1961 buna ziua locuiesc cu chirie intrun apartament din vechiul fond locativ apartamentul are 4 camere eu locuiesc in2 iar o alta familie in 2 camere.Acestia au ... (vezi toată discuția)
Locator, locatar, contract inchiriere spatiu comercial vasile15 vasile15 Buna seara!Am o mare dilema...in primul rand ce inseamna locator si ce inseamna locatar?eu vreau sa inchiriez un spatiu comercial,iar persoana cu spatiul imi ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din vanzare apartament - persoana fizica wvf wvf Buna ziua, Datele problemei: - sora mamei mele mi-a vandut un apartament anul trecut-2010 in noiembrie (atat ea cat si eu suntem persoane FIZICE, nu firma, ... (vezi toată discuția)