avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la munca

buna ziua.probemele mele au inceput din momentul in care mi-am anuntat seful ca am divortat.am mai discutat una alta si i-am spus ca ,copii sunt la mine ,ca e un pic mai greu financiar dar incerc sa fac fata.a fost ca un prieten atunci,mai o sa fie greu etc ,etc dar dupa aceea sa transformat intrun monstru.avand in vedere ca lucrez in comert si lucrez cu bani pe mana tot timput ma ataca verbal,mai pe romaneste ma hartiueste.ba ca numi datoti banii pe concediu,ba catrebuie sa mai dea afara.toate iventarele ies bine si nu are motive intemeiate de concediere dar cam ataca la psihic.poate nu sunt prea explicita dar m-am cam saturat sa ma trateze ca pe ultima proasa.lucrez de 8 ani de zile in firma di nu am nici o abatere.nici concediu medical nimic.nu intarzii nu creez probleme,singura greseala e ca imi cresc copii singura.simt ca nu mai am nici un drept. datimi un sfat pentru ca ma pot trezi data afara fara nici un drept
Cel mai recent răspuns: akaios , utilizator 13:16, 13 Noiembrie 2013
Buna ziua,

cel mai bun sfat este sa va cautati un nou loc de munca.
La nivel declarativ, dvs ca angajat sunteti protejata de legislatie impotriva acestui tip de abuz. La nivelul vietii de zi cu zi, este aproape imposibil de dovedit asa ceva. Ar trebui sa existe martori, e-mailuri sau o alta proba pe care sa o puteti face pentru a dovedi acest abuz. De cele mai multe ori aceste probe nu exista. In situatiile mai fericite, in care exista probe, oricum angajatul "nu va mai avea zile multe" in acel loc de munca.
Prin urmare, va sfatuiesc sa incercati sa va preconstituiti probe ( martori care sa auda discutiile) si sa il dati in judecata numai dupa ce va gasiti un alt loc de munca.

In cazul in care ati fi concediata, motivatia concedierii poate fi verificata de instanta astfel ca in masura in care nu exista un motiv serios veti putea merge si castiga la instanta.

Costi Boncu
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
Boncu Constantin, Avocat
multumesc tare tare mult ptr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot dovedi investitiile in casa parinteasca daca nu am pastrat chitante? cris_deo cris_deo Buna ziua. Am locuit la parintii mei pana la varsta de 34de ani. Dupa terminarea liceului cand aveam 19 ani am inceput sa lucrez si de atunci si pana acum un ... (vezi toată discuția)
Munca la negru Bianca_S Bianca_S Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de dreptul muncii. In cazul in care o persoana lucreaza pentru un angajator fara contract individual de munca (deci la ... (vezi toată discuția)
Desfiintare loc de munca mihaela23 mihaela23 [b]buna seara! am si eu o intrebare, in ce lege gasesc faptul ca trebuie sa fie macar o zi diferenta intre data la care mi se comunica ca incepe preavizul si ... (vezi toată discuția)