mi s-a propus sa trec la alt departament , de la secretariat la marketing, venind aceasta propunere din partea directorului ca o promovare. Am acceptat incepand cu 1 oct 2013 am inceput lucrul la dep marketing, intrand direct in a lucra chestiuni ce tin de acest departamwent, nefiind necesara o pregatire indelungata, deoarece am prins repede totul. Am insistat de nenumarate ori la director sa modifice incadrarea si salalriul asa cum stabilisem, dar salariul nu fusese discutat sub nicio forma negociat, doar mia zis ca imi va creste si salariul. De abia in luna februarie 2014 a operat modificarea salariului si a functiei. Doresc sa stiu daca pot in vreun fel solicita sa mi se plateasca diferentele de bani, si daca este legal, trebuie sa solicit diferenta dintre salariile brute avute anterior si salariul brut avut acum, fiindca am fost pacalita, am muncit 4 luni fara sa imi modifice salariul fara sa mi spuna ca va exista o perioada de proba, desi perioadele de proba si astea trebuiau platite conform noii incadrari Doresc sa mi se dea acest drept al meu, pentru caa cum ma disponibilizeaza si pe mine si pe tot dep. din care fac parte, adica 4 oameni. Singurele dovezi ca am lucrat aici cu 1 oct sunt colegii din birou, lucrarile pe care le faceam intr-un sistem in calulator, dar nu exista hartii semnate cu numele meu, ci doar mailuri pe care le trimiteam sefilor care isi dadeau ok-ul pe ceea ce lucram, dar semnat in scris nu am nicio dovada. Va rog sa imi raspundeti .
de ce este greu de dovedit?de ce nu i se poate imputa ca nu a modificat salariul?ca martori sunt cei din birou, cei care au fost intrebati initial daca voi lucra in acel departament considera ca sunt potriivta?raspunsul lor fiind da, nu poate fi proba martorul?de ce nu i se poate imputa modificarea salariului atata timp cat el te trimite in alt departament iti promite ca iti mareste salariul dar nu o face imediat?
dar daca fac o nota cerere catre conducere in care mentionez aceste aspecte, motivand ca nu am solicitiat acei bani decat abia acum din cauza ca am sperat sa ii primesc, ideea este ca acum la cateva luni de la promovare a desfintat tot dep in care lcurez acum, suntem concediati. Ma simt pacalita, pentru ca eu am lucrat ca orice om de bun simt asteptand marirea salariului, dreptul meu legal, nu ceream ceva ce nu mi se cuvine. Credeti ca daca fac cerere si mentionez ca doresc plata diferenteleor de salariu de la 1 oct pana la majorarea lui este ceva ilegal?As putea avea sanse de reusita?
multumesc, pentru mine era important sa cunosc aceste date, pentru ca lucrand in acest mediu cunosc oamenii si cred ca am fost pacalita doar pentru a se folosi de munca mea. Evident ca am fost putin impulsiva pentru ca este o situatie in care trebuie sa actionez destul de repede. Preavizul la concediere imi expira pe 5 sept data de la care nu stiu daca mai pot solicita asa ceva de la ei. Doream sa stiu daca pot sa ii informez asupra faptului ca doresc sa imi fie restituiti banii pe care eu consider ca trebuie sa ii primesc, deoarece nu a existat o intelegere de perioada de proba, si chair si daca exista, legal aceasta stiu ca trebuie platita corespunzator, si de aceea imi era teama ca poate vor considera ca ce le cer eu acum este abuziv si poate cosnidera ca e santaj.
As mai dori sa aflu daca scot e-mailurile de serviciu din care reiese ca trimiteam mailurile sefilor si colegilor, si primeam de la ei, in calitatea mea de executant in cadrul dep. marketing, ca sa le am ca probe , se poate considera ca am sustras documente oficiale?