avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sume cuvenite la salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sume cuvenite la salariu

mi s-a propus sa trec la alt departament , de la secretariat la marketing, venind aceasta propunere din partea directorului ca o promovare. Am acceptat incepand cu 1 oct 2013 am inceput lucrul la dep marketing, intrand direct in a lucra chestiuni ce tin de acest departamwent, nefiind necesara o pregatire indelungata, deoarece am prins repede totul. Am insistat de nenumarate ori la director sa modifice incadrarea si salalriul asa cum stabilisem, dar salariul nu fusese discutat sub nicio forma negociat, doar mia zis ca imi va creste si salariul. De abia in luna februarie 2014 a operat modificarea salariului si a functiei. Doresc sa stiu daca pot in vreun fel solicita sa mi se plateasca diferentele de bani, si daca este legal, trebuie sa solicit diferenta dintre salariile brute avute anterior si salariul brut avut acum, fiindca am fost pacalita, am muncit 4 luni fara sa imi modifice salariul fara sa mi spuna ca va exista o perioada de proba, desi perioadele de proba si astea trebuiau platite conform noii incadrari Doresc sa mi se dea acest drept al meu, pentru caa cum ma disponibilizeaza si pe mine si pe tot dep. din care fac parte, adica 4 oameni. Singurele dovezi ca am lucrat aici cu 1 oct sunt colegii din birou, lucrarile pe care le faceam intr-un sistem in calulator, dar nu exista hartii semnate cu numele meu, ci doar mailuri pe care le trimiteam sefilor care isi dadeau ok-ul pe ceea ce lucram, dar semnat in scris nu am nicio dovada. Va rog sa imi raspundeti .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:44, 27 August 2014
Nu prea mai aveti ce sa mai faceti , atata timp cat nu exista un act scris in acea privinta.
acum doua luni ni s-a dat un act aditional in care scria ca orice document referitor la chestiuni ce tin de munca care sunt date catre terte persoane fara aprobarea conducerii va fi considerata abatere disciplinara si atrage desf. ctr. de munca
nu prea mai am ce face in sensul ca nu am cum sa le cer drepturile mele sau in sensul ca nu prea au ce sa mai faca ei?
In sensul ca, nu aveti cum sa-i obligati la plata acelei diferente daca nu exista vreo intelegere scrisa intre parti, chiar daca ii veti actiona in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună, întâmpin probleme la serviciu care mă afectează psihic ... Cristina-Paula Radu Cristina-Paula Radu Bună, Sunt Cristina și întâmpin probleme la servici care mă afectează psihic.( am coșmaruri noaptea nu mai am liniște etc). Ce ar trebui să fac ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca in devenire??? dani38 dani38 Buna ziua tuturor, as dori un sfat profesionist,daca se poate. Lucrez la o companie majoritar germana si ma confrunt cu urmatoarea situatie.In vechea ... (vezi toată discuția)
Hartuire morala la locul de munca yahoo22 yahoo22 Buna ziua, O sa incerc sa fiu cat mai scurt. -Se da firma X companie companie mare si o echipa de cativa oameni in departamentul Y al firmei X. Toate bune ... (vezi toată discuția)