avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la negru

Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de dreptul muncii.
In cazul in care o persoana lucreaza pentru un angajator fara contract individual de munca (deci la negru), iar acesta din urma o "concediaza" fara a avea vreun motiv. Poate fi contestata concedierea in fata unei instante de judecata daca persoana nu are incheiat CIM?
Sa presupunem ca aceasta ar putea face dovada primirii unor bani de la angajator reprezentand salariile pe care acesta le-a platit.
Cel mai recent răspuns: Bianca_S , utilizator 11:47, 19 Noiembrie 2013
Buna ziua,

totul depinde de modul in care se paote proba ca a existat un raport de munca. Daca exista inscrisuri/martori/e-mailuri, alte urme ale activitatii ( contracte semnate, lucrari executate la persoane care pot depune marturie, etc) care dovedesc un raport de munca, atunci da, se poate chiar castiga in instanta.

Costi Boncu
Va multumesc pentru raspuns!:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii salariale fara cim ContSters96141 ContSters96141 Socrul meu a lucrat pentru o firma privata ca mecanic locomotiva din 01.11.2006 pana in 01.02.2009. In februarie a incetat activitatea deoarece avea de ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic plecat cu banii blueriver blueriver Acum cateva luni am angajat un consilier juridic in firma care abuzand de increderea si nepriceperea mea a reusit sa fure 12.000 lei. Imi cerea bani pentru ... (vezi toată discuția)
Dreptul la munca akaios akaios buna ziua.probemele mele au inceput din momentul in care mi-am anuntat seful ca am divortat.am mai discutat una alta si i-am spus ca ,copii sunt la mine ,ca e ... (vezi toată discuția)