avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comisioane banca dupa inchiderea contului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comisioane banca dupa inchiderea contului

Buna ziua

Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez dupa urmatoarea situatie: Sunt PFA, m-am dus la BCR sa inchid contul, am predat cardul, talken-ul, am platit restantele de administrare a contului, am completat si semnat toate documentele date de Banca, am primit si un extras de cont pana la ultima zi; doamna functionara care reprezenta Banca, la randu-i, a semnat toate respectivele documente. Mi s-a spus ca totul e k, s-a rezolvat. Dupa o zi primesc un telefon de la aceeasi doamna si imi spune ca mai trebuie sa platesc 78 ron pt nu stiu ce deblocare a contului....si ca contul nu e inchis. Si sa ma grabesc sa platesc ca altfel se aduna comisioane. Pt mine e clar ca e o facatura ordinara, dar nu stiu cum sa abordez juridic.
Va multumesc anticipat pt raspuns!
Cu stima,
Dan S
Cel mai recent răspuns: dansara2002 , utilizator 14:59, 19 Noiembrie 2013
Am parcurs sugestiile care vi se fac... Eu v-as recomanda sa fiti mai prudent si sa nu lasati datorii neachitate, fara sa va pese, ci sa faceti demersuri in vederea solutionarii.
In caz contrar, acest istoric al platilor neefectuate de catre dv. ar putea fi raportat in Biroul de Credit, ceea ce va constitui un obstacol in obtinerea unei creditari de la orice banca.
mihaela corina a scris:
... ceea ce va constitui un obstacol in obtinerea unei creditari de la orice banca.

Macar asa va fi protejat impotriva bancilor.
Galusca asta cu "ai grija ca nu o sa iti mai dea credit" a fost inventata pentru americani, sa speram ca nu o sa "corupa" si la noi populatia nevinovata.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2013
trandafir2, moderator
trandafir2 a scris:

Macar asa va fi protejat impotriva bancilor.
Galusca asta cu "ai grija ca nu o sa iti mai dea credit" a fost inventata pentru americani, sa speram ca nu o sa "corupa" si la noi populatia nevinovata.


Ati putea fi mai explicit?! Afirmatia dv. se poate interpreta in cel putin doua moduri:
1. Ar fi mai bine pentru toata lumea sa nu mai contracteze credite, sau mai popular: sa nu se intinda mai mult decat le este plapuma.
Intr-adevar, persoanelor fizice nu le-as recomanda credite bancare decat daca realmente arde (desi romanii fac din credite un mod de a trai si sunt fericiti daca gradul de indatorare le mai permite macar inca unul mic :ban:), insa firmele (utilizatorul care a ridicat problema avand un PFA) respira credite, se hranesc cu credite, isi intretin afacerea din credite.
2. Se pot obtine credite chiar si fiind pe lista neagra in Biroul de Credit. No way!

Imi cer scuze ca nu am putut reveni mai repede cu un raspuns. S-a intamplat un lucru pe cat de pozitiv pt mine, pe atat de dubios. Dupa ce am facut niscai sfada si larma mi s-a telefonat si mi s-a spus ca de fapt nu-s 78 roni, ci 0,78 roni si ca reprezinta o suma restanta inchiderii contului. Reamintesc ca fusesem cu 1 zi inainte special pt a-mi inchide contul si am fost asigurat ca totul e k. Dar daca asta fusese toata problema de ce nu se rezolvase atunci pe loc si de ce mi s-a spus ca suma respectiva (78ron) e pt deblocarea contului? Parca suntem in zona crepusculara!
Doamna functionara mi-a aratat pe calculator ca contul e inchis, dar tot dansa mi-a aratat cum printr-un simplu clic devine deschis:)) Nu inteleg de ce evita sa dea un document clar care sa ateste inchiderea contului! E atat de firesc si de la sine inteles incat omiterea acestui lucru creaza dubii in orice minte sanatoasa.


Da, fara propria alerta si fara sugestii de la Dvs - trebuie sa va multumesc inca o data pt ajutor si bunavointa - pesemne as fi platit cei 78 de roni. Dar nu asta conteaza atat de mult cat idea ca esti victima unor montaje cinice de marketing si ca nu te poti apara.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere card (si cont) brd student ContSters87133 ContSters87133 Pe 25.07.2016 am inchis cardul de student la o sucursala BRD(cea care imi emisese cardul, o denumesc eu Sucursala 1) si mi-au spus sa revin(la orice ... (vezi toată discuția)
Comision banca ionutvd ionutvd Buna ziua. Am un card visa electron la BCR de mai bine de aproximativ 5 ani. De vreo 3 ani nu l-am mai folosit, avand pe el 0 ron. In contractul semnat cand am ... (vezi toată discuția)
Cont neinchis la banca crys1976 crys1976 Buna . Ma cheama Cristi si am o mica problema cu banca . An 2006 firma la care am lucrat m_ia facut card la Banca pt. a incasa salariul. An 2007 am plecat in ... (vezi toată discuția)