Buna ziua.as vrea sa imi spuneti si mie va rog ce acte sunt necesare pentru a intra in prenatal si cum se procedeaza? daca prenatalul il primesc de la medicul de familie trebuie sa anunt angajatorul sau duc pur si simplu actele necesare angajatorului atunci cand pot intra in prenatal?
1. Concediul prenatal face parte din concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si se acorda in baza unui certificat medical.
2. Primul certificat medical il poate da medicul curant ginecolog sau medicul de familie iar urmatoarele sunt date de medicul de familie.
3. - Aveti obligaţia de a înştiinţa pe angajator ca ati incepu concediul de maternitate şi ii veti comunica datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţioneazã acesta, în termen de 24 ore de la data acordãrii concediului medical.
- În situaţia în care apariţia stãrii de incapacitate temporarã de muncã a intervenit în zilele declarate nelucrãtoare, înştiinţarea o veti face în prima zi lucrãtoare.
- Apoi pana pe data de 5 ale lunii prezentati angajatorului certificatele medicale pe luna precedenta.
si banii pe concediu medical ii primesc de la angajator? eu am o problema sunt angajata deabia din septembrie si nu stiu daca angajatorul meu este de acord sa intru in prenatal.precizez ca sunt deja in luna a 6a de sarcina
Concediu prenatal
lulu_79
Buna ziua,
Sunt angajata la o firma particulara. Sunt deja in luna a opta iar pe 15-17 decembrie ar trebui sa nasc. Vroiam sa stiu care sunt conditiile pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal
roxana09
in cazul in care societatea isi suspenda activitatea mai pot introduce concediu prenatal? am 27 de saptamani de sarcina, iar societatea urmeaza sa isi suspende ... (vezi toată discuția)