avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sigilul de pe contorul de apa a fost rupt...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sigilul de pe contorul de apa a fost rupt...

Ce se poate face daca sigilul de la contor a fost rupt de un "meserias" si proprietarul nu stia de acest lucru pana a observat un vecin care a fost la proprietar dupa care a urmat scandal. Cum se poate dovedi nevinovatia mai ales daca proprietarul abia sta acasa in majoritatea timpului e plecat.
Intra in responsabilitatea exclusiva a proprietarului sa verifice permanent starea si existenta aplicatiilor de siguranta si buna functionare a aparatelor de contorizat consum individual din proprietate
Se dovedeste cu media consumului anual
a iesit un consum mare ... si se cauta de unde provine problema. Persoana respectiva nu are nici o treaba cu cele intamplate, abia consuma pt ca abia e acasa.

Mersi , dar nu ati dat un raspuns la intrebarea mea. Stiu ca proprietarul e cel cu responsabilitatea sa verifice contoarele.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
Adriantot, moderator
jo81 a scris:

a iesit un consum mare ...
Persoana respectiva nu are nici o treaba cu cele intamplate, abia consuma pt ca abia e acasa.

Persoana nu are treaba cu cele intamplate,dar...fiind in proprietatea sa ,detine responsabilitatea suportarii consecintelor nefunctionarii in limite legale a aparatelor de contorizat individual
Daca persoana abia consuma pt ca abia e acasa cum se justifica consumul individual mare ???

Si ca sa raspundem la mesajul initial,proprietarul daca detine probe temeinice si indubitabile ,poate actiona "meseriasul "in instanta,unde are dreptul sa ii solicite daune la nivelul prejudiciului cauzat
"Daca persoana abia consuma pt ca abia e acasa cum se justifica consumul individual mare"

Consumul pe bloc era mare....doar ca persoana in pricina pica ca oaia neagra pt ca avea sigilul rupt. Poate fi o teava rupta, fisurata care ar justifica consumul mare pe bloc...

Alte discuții în legătură

Am facut reparatii in baie si in bucatarie am rupt sigiliul de la apometre popaclaudiu popaclaudiu Buna ziua. Mi\'am renovat baia si la un am diferenta bucataria binenteles am schimbat si toata tevarimea. Nu am stiut treaba asta cu sigiliul am aflat ... (vezi toată discuția)
Sigilare apometre celeonora celeonora Buna ziua, Administratia blocului a hotarat sigilarea apometrelor individuale din apartamente.Apartamentul ce il detin in blocul respectiv este nelocuit ... (vezi toată discuția)
Apometre fara sigil si fara verificare metrologica zolyxx zolyxx In asociatie presedintele, comitetul executiv sau AG poate sa dispuna/ sa hotareasca ca daca in apartamente apometrele au sigile rupte,desfacute sau ... (vezi toată discuția)