avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sigilul de pe contorul de apa a fost rupt...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sigilul de pe contorul de apa a fost rupt...

Ce se poate face daca sigilul de la contor a fost rupt de un "meserias" si proprietarul nu stia de acest lucru pana a observat un vecin care a fost la proprietar dupa care a urmat scandal. Cum se poate dovedi nevinovatia mai ales daca proprietarul abia sta acasa in majoritatea timpului e plecat.
Ati intrebat:
Cum se poate dovedi nevinovatia mai ales daca proprietarul abia sta acasa in majoritatea timpului e plecat.

Si ati primit raspunsul corect:
Intra in responsabilitatea exclusiva a proprietarului sa verifice permanent starea si existenta aplicatiilor de siguranta si buna functionare a aparatelor de contorizat consum individual din proprietate

Ce nu ati inteles????
Proprietarul daca nu are apometrele sigilate inseamna ca a furat, ce este asa greu de realizat, din moment ce cheama pe cineva in casa sa ii faca o reparatie el ce face pleaca de acasa si nu vede ca a desigilat??
Bine ca nu l-a lasat fara mobila in casa si sa dea vina pe vecini dupa un an.
Astea sunt scuze de gradinita "Nu eu am facut doamna educatoare!!".
Persoana in pricina e ruda mea, femeie care sta singura si nu face smecherii din astea.

"Intra in responsabilitatea exclusiva a proprietarului sa verifice permanent..."

Referitor la acesta, ziceam ca da stiu asta, dar nu am considerat raspuns, adica nu e raspuns la intrebarea "cum se poate dovedii adevarul?"

Ruda mea nu pleca de acasa cand era instalatorul acolo, eu ziceam in general ca pleaca de acasa de dimineata pana seara tarziu si abia consuma apa, gaz , curent.

Ca sa nu devina discutia neplacuta, ma opresc aici, vad ca unii deja se agita.
Va multumesc.
Nu este vorba ca se agita sau nu cineva. Cam asa se „judeca” aceste fapte in zona as. prop. De obicei, as. prop. au un regulament intern care prevad „ceva” in cazul cand, la o verificare se constata un sigiliu rupt. De-ati sti dvs. cate sigilii „se rup”, asa din senin... Spre exemplu, noi ne-am procurat sigilii profesionale, personalizate cu șufă de sîrma din inox. Ei, au fost cazuri in care unele dintre aceste sigilii s-au rupt pur si simplu in timp ce se facea curat in baie... Ei, la dvs. a fost alta treaba, un meserias a rupt sigiliul cu intentie pentru a remedia o defectiune, defectiune care producea, probabil o „mica” pierdere de apa...
Acum, sunt situatii si situatii, administratorul ii cam cunoaste pe cei care prin tot felul de metode fraudeaza apometrele. Eu va propun sa incercati stingerea incidentului si de acum inainte ruda dvs. sa fie mai atenta si sa verifice atat sigiliile, cat si functionarea apometrului si mai ales sa aduca meseriasi responsabili in vederea repararii unor defectiuni. Ce fel de meserias este acela care rupe un sigiliu de pe apometru, producand atatea discutii proprietar vs as. prop.? Parca de aici a inceput discutia, nu?
Referitor la acesta, ziceam ca da stiu asta, dar nu am considerat raspuns, adica nu e raspuns la intrebarea "cum se poate dovedii adevarul?"

Sa stiti ca nu cei din asociatie trebuie sa dovedeasca ca ruda dumneavoastra a consumat apa, este exact invers ruda dumneavoastra trebuie sa dovedeasca ca NU a consumat.
Ruda dumneavoastra are apometrul desigilat nu altcineva.
Iar povestea cu "nu prea sta pe acasa" nu stie nimeni acest lucru, nu exista cartele de pontaj cat a locuit fiecare proprietar pe ore, minute, secunde, LOCUIESTE si cam atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am facut reparatii in baie si in bucatarie am rupt sigiliul de la apometre popaclaudiu popaclaudiu Buna ziua. Mi\'am renovat baia si la un am diferenta bucataria binenteles am schimbat si toata tevarimea. Nu am stiut treaba asta cu sigiliul am aflat ... (vezi toată discuția)
Sigilare apometre celeonora celeonora Buna ziua, Administratia blocului a hotarat sigilarea apometrelor individuale din apartamente.Apartamentul ce il detin in blocul respectiv este nelocuit ... (vezi toată discuția)
Apometre fara sigil si fara verificare metrologica zolyxx zolyxx In asociatie presedintele, comitetul executiv sau AG poate sa dispuna/ sa hotareasca ca daca in apartamente apometrele au sigile rupte,desfacute sau ... (vezi toată discuția)