Am dobandit o casa in 1997 prin contract de donatie de la o persoana care a decedat anul acesta.Acum fiica lui din prima casatorie care are in jur de 30 ani vrea sa atace contractul de donatie.Va rog sa-mi spuneti daca are dreptul.
Stimată doamnă/domnişoară, intervenţia mea nu avea nicio treabă cu vreun răspuns anterior, ci cu afirmaţia (susţinută cu subiect şi predicat) potrivit căreia, citez din nou şi boldez, "dar mostenitorii rezervatari pot solicita reducerea donatiilor care le afecteaza rezerva, doar daca persoana care a primit donatia face si ea parte dintre mostenitorii legali, nu si in cazul unor terte persoane"
Avînd în vedere răspunsul domniei voastre la intervenţia mea, mă întreb (retoric) şi vă întreb: ce are a face reducţiunea donaţiilor (invocată în postarea pe care am îndrăznit să o comentez) cu revocarea despre care discutaţi în ultima postare, respectiv cu caracterul irevocabil şi cu opozabilitatea erga omnes (???) a contractului de donaţie?
Convins că nu veţi găsi un răspuns, trec peste retorismul întrebării pe care mi-am adresat-o şi (îmi) răspund: nu are nicio legătură.
Scuze dacă răspunsul meu nu e deloc evaziv. ªi nici plin de menajamente. De fapt, nici nu conţine menajamente.
Si eu cred ca mostenitorul rezervatar poate cere raportul donatiei. Daca donatia va fi insa raportata in natura ori in echivalent depinde de actele succesive daca exista, de incalcarea rezervei daca exista si in ce masura etc.
Trebuie vazut si contractul, daca exista acordul rezervatarilor...
Speta mostenire
Eleonor11
Buna ziua,
Am nevoie de ajutor in rezolvarea urmatoarei spete cu privire la cotele mostenirii.
Defunctul a lasat prin testament averea sa de 160 de mil. ... (vezi toată discuția)