avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura sau contract de comodat ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura sau contract de comodat ?

Buna seara . vreau sa cumpar o masina care a fost inmatriculata prima oara in RO in 2004 . Precizez ca eu nu vreau sa platesc taxa de timbru . Cum ar fi cel mai bine sa procedez sa pot circula legal in continuare cu masina pe numele proprietarului ?
MULTUMESC FRUMOS
Cel mai recent răspuns: Stefan0212 , utilizator 10:42, 14 Noiembrie 2013
Procura sau contract de comodat, daca proprietarul este de acord. In ambele variante vi se transmite doar dreptul de folosinta, nu si proprietatea.
Si ce act ar trebui sa fac pentru a mi se transmite si proprietatea pe langa procura si imputernicire ?
Pt a va transmite proprietatea nu aveti nevoie de comodat sau de procura ci de contract de vanzare-cumparare.
Deci sa fac o procura ca sa pot circula cu masina legal si un contract de vanzare cumparare sa il am eu in casa in caz de ceva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura sau comodat auto? tehAd tehAd Buna ziua, am o nelamurire, am cumparat in mai o masina de la un prieten, fara taxa platita si a ramas pe numele lui. Vreau acum sa fac acte pe ea si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Împuternicire dupa un act legalizat jeoanesss jeoanesss Se pote face o împuternicire auto dupa actele auto originale si o copie legalizata dupa certificatul de inmatriculare? (vezi toată discuția)
Procura - inocuitor al contatractului de vanzare cumparare habar habar Buna ziua.Nu stiu daca m-am exprimat corect in titlul de mai sus.Am si eu cateva probleme si nu stiu cum sa procedez. Doresc sa imi cumparp o motocicleta.Am ... (vezi toată discuția)