avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinerea titlului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinerea titlului de proprietate

Buna ziua!

As dori sa va prezint o situatie si sa ma sfatuiti ca la randul meu sa dau sfatul mai departe.

Prin urmare: vecina mea are o casa si o curte de 10 ari. Problema e ca nu detine un act care sa ateste proprietatea........ea spune ca aceasta casa e intabulata pe numele ei si ca in extrasul de carte funciara apare numele ei in care se specifica faptul ca detine acea casa si curte. In plus, isi plateste anual impozitul pe casa si pe pamant. Acum trebuie sa va specific cum s-a ajuns la aceasta situatie. Casa pe care o detine acum reprezinta,de fapt, jumatate din casa care era odinioara fiindca cealalta jumatate fiind a surorii ei, aceasta din urma si-a vandut jumatatea precum si ceilalti 10ari. Casa era mostenire de la parinti, dar dupa decesul parintilor surorile au impartit-o una pastrand jumatatea din casa, cealalta sora a vandut-o. Mentionez ca nu exista conflict cu actualii vecini, doar ca, vecina mea avand la randul ei copii si in urma discutiilor cu fiica si fiul ei, a hotarat sa lase mostenire casa fiului, insa nu stie ce demersuri sa faca avand in vedere ca nu are act de proprietate. De aceea , in urma unei discutii, i-am sugerat ca am sa postez situatie ei pe un site, si apoi voi stii ce sa ii spun. Am apelat la d-voastra pt. ca si in alta situatie am fost bine indrumata si pe de-o parte e mai usoara aceasta varianta, iar pe de alta parte in aceasta maniera nu cheltuie nimic avand in vedere ca nu are o situatie financiara tocmai buna , dansa avand o pensie de 680ron.

Asadar, va multumesc anticipat pentru intelegere si pentru indrumarile si sfaturile pe care sper cale voi primi.

Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: Robert Bozsitz , Consilier juridic 11:49, 14 Noiembrie 2013
Buna ziua! Conform Codului Civil, ,,art. 565. – in cazul imobilelor inscrise în cartea funciara, dovada dreptului de proprietate se face cu extrasul de carte funciară.” , iar in cazul fiului va face un testament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora noastra ne-a pacalit, cred pe toti fratii, cand mama era pe patul de moarte Euroinvest Euroinvest Santem cinci frati si as vrea sa stiu cum pot afla daca mama noastra a vandut partea ei de proprietate pe timpul cand traia. Precizez ca ambii parinti sunt ... (vezi toată discuția)
Mostenire xvanish xvanish Am mostenit o casa de la parinti mei printr-un contract de intretinere viagera , tinand cont ca operatiunea a fost facuta in anul 1991 in cartea funciara . ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren gresita. corectare hilda ion hilda ion Am mostenit o casa si un teren alaturat, intravilan. Intabulare facuta in 1994, cu schita cadastrala la cumpararea casei si terenului de catre parinti de la ... (vezi toată discuția)