avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire sau partaj?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire sau partaj?

Bunicul meu, decedat 15 ani in urma, s-a recasatorit si a plecat de la casa lui, lasandu-l pe tatal meu cu toata familia. Tata a murit si el apoi dar nimeni nu s-a gandit ca doar bunicul are act de proprietate pe acea casa. Tata nu a luat-o pe numele lui. Acuma ca noi copiii am crescut, ne-am pus aceasta problema si ne-am gandit sa apelam la avocat pentru a transcrie casa pe numele mamei.

Noi suntem 5 frati, dintre care unul a murit 3 ani in urma, avand ca urmasi 2 copii.

Saptamana trecuta am fost chemati la primul proces, la care am participat multi, fratii tatalui meu, mama si noi copii dintre care a participat si cumnata mea (nevasta fratelui raposat). Ca urmare, cand au strigat-o pe cumnata mea, a raspuns in felul urmator: eu nu semnez, astept ca sa creasca copiii si vor decide ei. Judecatorul a incheiat procesul zicand ca cumnata nu a fost de acord, deci se face recurs. Urmatoare intalnire peste o luna, recurs.

Ma intreb, daca problema e ca mama sa ia casa pe numele ei, ce treaba avem noi copiii? Nu trebuie facuta doar cu prezenta fratilor tatalui meu??? De ce ne-a chemat si pe noi?

A doua intrebare: dupa ce mama va avea acte pe casa, langa casa avand un terem mai mare, poate sa dea unui copil o portiune de pamant cu acte, fara ca ceilalti sa aiba ce comenta? Da sau Nu? Sau vom avea din nou problema cu cumnata noastra?

Inchei: nimeni nu a zis ca nepotii nostri nu au drept la mostenire, dar asta nu se va discuta dupa trecerea la vesnicie a mamei?

Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Va multumesc


Succesiune sau partaj? Mamea mea are in curs un proces de succesiune, adika sa preia casa bunicilor decedati) pe numele ei. La primul proces cumnata fratelui meu decedat nu a semnat zicand ca doreste avere copiilor ei adika nepotilor nostri). Intrebarea mea este: de ce am fost chemati la primul proces noi copiii mamei mele, cand problema este intre rudele tatalui meu si el decedat? Este ceva normal sau s-a gresit ceva inizial? Va multumesc
[RASPUNDE AICI SAU CITESTE RASPUNSURILE DATE - 0 RASPUNSURI ]


Localitate: Bacau
Data: 01-04-2009
donatie sau ???? In cazul in care mama mea suntem 5 copii si tata a decedat) ar dori sa dea cu acte o portiune de teren pentru construirea unei case unui frate, actul de vanzare-cumparare se desfasoara cu sau fara prezenta celorlalti frati? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adrgelid , utilizator 15:11, 1 Aprilie 2009
Ar fi bine sa luati legatura cu un avocat care sa va explice pe larg care sunt drepturile dv. succesorale
D-le Avocat,
problema nu sunt eu, ci cumnata mea care ne impiedica. Poate m-am exprimat incorect. de aceea am si lungit mult ca sa pot explica problema.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua va rog ,daca puteti sa-mi clarificati : cum vin nepotii ... miliuta miliuta Buna ziua Va rog ,daca puteti sa-mi clarificati : Cum vin nepotii la mostenirea tatalui decedat?In parti egale cu ceilalti 3 frati in cazul nostru?sau vin ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Tata divortat decedat -partaj minori la bunurile parintilor alexandina alexandina Buna seara. Suntem intr-o situatie foarte complicata.Fratele a decedat in urma cu o saptamana.A locuit in timpul casatoriei la parintii mei.In urma cu 2 ani au ... (vezi toată discuția)