avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL - atributiile asociatilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL - atributiile asociatilor

Buna ziua! Imi puteti spune, va rog , daca in cazul unei societati comerciale cu raspundere limitata unul din asociati poate sa rezilieze un contract fara ca celalalt asociat sa stie? Poate un asociat sa semneze si in numele celuilalt? In acest sens ce prevederi legale exista?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters305424 , utilizator 13:40, 14 Noiembrie 2013
Legislatia prevede ca hotararile societatii se adopta de catre toti asociatii cu drept de vot potrivit statutului societatii.
De regula in numele societatii semneaza administratorul statutar al acesteia.
Lecturati clauzele statutului societatii si veti gasi raspunsul corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegeri aga ContSters56278 ContSters56278 Daca la AGA unui SRL cu 2 asociati (un asociat are 70% celalalt are 30% din capitalul social) cel cu 30 % nu semneaza hotararea,iar statutulprevede ca acestea ... (vezi toată discuția)
Cat conteaza votul in deciziile pe care le iau conducerea asociatiei de proprietari... monica g.f. monica g.f. Este vorba despre un bloc cu 63 apartamente si garsoniere si 10 spatii comerciale situate la parterul blocului .Acest bloc a avut un singur proprietar (o ... (vezi toată discuția)
Probleme asociati srl urgent!! onutza26 onutza26 sunt 2 asociati intr-un srl.unul detine 99.%si celalalt restul.cel care detine mai putin este si admninistratorul societatii.statutul firmei este unul normal ... (vezi toată discuția)