avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociere

as vrea sa adaug un asociat pe firma ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 10:14, 2 Aprilie 2009
Pentru cooptarea unui asociat in firma trebuie sa mergeti la ORC sa faceti un act aditional la statutul firmei .(cesiune de parti sociale )
Pentru ca sa cooptati un asociat in firma, mergeti la avocat, ori chiar direct la Oficiul Registrului Comertului, la Biroul Unic unde veti incheia un act aditional al Actul Constitutiv al societatii.
Aveti nevoie de o decizie a asociatului prin care decideti cedarea unui nr de parti sociale persoanei in cauza, un contract de cesiune, de asemenea trebuie actualizat actul constitutiv.

Noul asociat trebuie sa dea o declaratie pe roprie raspundere in sensul ca sunt indeplinite condtitiile prevazute de lg 31 / 1990 de a detine calitatea de asociat.

In mare cam asta este.
Bafta!
EXISTA UN MODEL E ACT ADITIONAL SAU CONTRACT DE CESIUNE?
Sigur ca exista, dar nu faceti nimic fara un jurist pentru ca s-ar putea sa va coste mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat din firma salesman salesman Suntem 2 asociati/ administratori in firma ( cu parti sociale 50% fiecare) care societate a fost constituita si inmatriculata in 29 MAI 2008. Dupa 10zile \" ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale vornicu lumi vornicu lumi buna seara, am si eu o intrebare: sotul meu este asociat unic si administrator al unei SRL.ce trebuie sa facem pentru a-mi cesiona partile sociale,sau,mai ... (vezi toată discuția)