avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUNT TINUT DE CONTRACTUL DE INCHIRIERE.... IN FORMA ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUNT TINUT DE CONTRACTUL DE INCHIRIERE.... IN FORMA CERUTA DE ADMIN. FINANC... DAR NEINREGISTRAT.....

am inchiriat un apartament. singurul contract incheiat cu proprietarul este un tipizat al contractelui de inchiriere ..exact tipizatul care se foloseste pentru contractele ce urmeaza a fi inregistrate la Admin.Financ.... CONTRACTUL INSA NU A FOST INREGISTRAT LA ADMIN.FINANC.
in contract s/a prevazut ca inchirierea se face pe 7 luni.. insa nu doresc sa mai raman 7 luni in apartamentul respectiv.
LA CE MA EXPUN DACA NU RESPECT UN CONTRACT INCHEIAT INTR-O ATARE FORMA?
SE CONSIDERA RESPECTIVUL CONTRACT LEGAL INCHEIAT.. CHIAR DACA NU A FOST INREGISTRAT LA ADMIN. FINANC.?... ASTA in cazul in care se va ajunge la instanta.. ...
Cel mai recent răspuns: Andrei Dina , Avocat 12:53, 2 Aprilie 2009
deci practic... proprietarul incalca disp. Art. 9 alin. 1 lit. a Lg. 241/2005...
iar eu nu respect.. contractul....
de fapt e o situatie.. convenabila.. pt mine... si pot sa nu respect durata contractului linistit... pentru ca se expune!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
SOOOOPPPPEEEEEEEEERRRRRRRR
este o iluzie ca se expune proprietarul. desigur este in culpa in sensul evaziunii fiscale, dar asta este o problema de contencios administrativ si este intre proprietarul respectiv si anaf iar dumneavoastra aveti un contract cu proprietarul care produce efecte pe dreptul comun.
desigur ca puteti sa-i faceti "denunt" la finante, dar asta-i deja o cu totul alta treaba. daca va actioneaza pe dreptul comun nu intervine automat si anaf-ul pentru evaziune, caci oricum ar fi de competenta unei alte instante.
vedeti ce scrie intr-o eventuala clauza de reziliere si actionati eventual in consecinta.
In plus, inteleg ca nici n-ati incheiat demult contractul.
contractul nu este incheiat de foarte mult timp.. dar oricum au trecut cele 15 zile.... in care treb sa inreg.. la anaf...
contractul intre dumneavoastra si proprietar produce efecte juridice din momentul semnarii resp. din momentul inceperii termenului pentru care ati convenit.
treaba cu anaf-ul si evaziunea fiscala nu are nici o legatura cu dumneavoastra si vad ca in continuare ii dati mai multa importanta. sa va explic un pic: pentru moment el poate doar primi o amenda ca a depasit cele 15 zile. evaziune fiscala devine doar in momentul cand ar fi trebuit sa declare veniturile anuale, deci daca ati semnat in 2009 vorbim de 2010. pana in 2010 el poate sa nu inregistreze si sa plateasca amenda respectiva pentru inregistrare intarziata. daca in declaratia de venituri pentru 2009 pe care trebuie s-o depuna in 2010 nu declara, atunci se face vinovat de evaziune fiscala. deci o cu totul alta gasca in cu totul alta traista!!!! nu va amagiti degeaba, contractul dintre dumneavoastra este valabil si produce efecte, el poate sa va dea in judecata daca doreste si in eventualitatea ca il "dibuieste" anaf-ul sau il "denuntati" dumneavoastra el doar plateste o amenda.
mai mult, avand in vedere incertitudinea pe care i-ati cret-o prin eventuala revocare, mai are si o scuza foarte buna in sensul ca "a stat sa vada ce se intampla, caci altfel platea in avans si apoi trebuia sa ceara restituirea sumelor platite pentru o perioada de contract neexecutata".
o pozitie de confruntare nu cred ca va este benefica! incercati mai degraba cu binisorul, poate se gaseste o solutie.

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere Busulica Busulica Buna ziua. Are efecte juridice un contract de inchiriere nedeclarat si neimregistrat la Anaf? Se poate inchiria un ap achizitionat prin prima casa daca in ct ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere prin circa financiara fara prezenta chiriasului xemina xemina Am un contract de inchiriere la circa financiara incheiat intre mine si propietar ,spunetimi fara prezenta mea propietara poate rezilia contractul?Mentionez in ... (vezi toată discuția)
Evacuarea unor chiriașe șantajiste: pot s-o fac cu acest motiv? Bia86 Bia86 Va rog sa ma ajutati in aceasta problema .Acum 2 saptamani am primit in chirie 2 femei mama si fiica si 2 copii o fetita de 9 ani si un copil sub un an .Sa ... (vezi toată discuția)