avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu neefectuate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu neefectuate

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Daca raman neefectuate zile de concediu de pe anul 2013 (in jur de 15 zile), iar de la 1 ianuarie 2014 nu va mai lucra la firma respectiva, se pot compensa in bani la incheierea contractului de munca? Contractul de munca nu a fost inca incheiat, se va incheia la inceputul anului viitor.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: consiliere , utilizator 16:15, 18 Noiembrie 2013
Zilele de concediu de odihna neefectuate se compenseaza in bani în cazul încetării contractului individual de muncă.
Se compenseaza in bani chiar daca sunt zilele de CO din 2013 si contractul inceteaza in ian 2014?
Da, chiar daca sunt zile de CO aferente anului 2013.
Multumesc mult pt raspuns!
freeelis a scris:

Zilele de concediu de odihna neefectuate se compenseaza in bani în cazul încetării contractului individual de muncă.

In cazul neefectuarii concediului de odihna in anul in curs, si fara incetarea contractul individual de munca, care sunt reglementarile in vigoare in legatura cu compensarea in bani a acestuia?

Alte discuții în legătură

Concediere ilegala vs. indemnizatia de concediu pe perioada concedierii ilegale codulmuncii codulmuncii daca un salariat a fost concediat ilegal si a castigat drepturile salariale de la momentul concedierii pana la reintegrarea efectiva, in aceste drepturi ... (vezi toată discuția)
Compensare concediu odihna in bani cristina29 cristina29 Buna ziua! Conform Codului Muncii, concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani doar la incetarea contractului de munca. Dar daca acest CO nu s-a ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna - compensare albumarinica albumarinica buna ziua ! as dori sa stiu daca eu mai am de luat zile de concediu pe 2013 si stiu sigur ca anul acesta nu o sa le iau ,cand ar trebui sa primesc banii pentru ... (vezi toată discuția)