In anul 2001 am imprumutat unei persoane o suma importanta de bani pentru 3 luni de zile.Am mers la notar impreuna si cu doi martori si am facut un act de imprumut.Se stipuleaza in acel act ca persoana in cauza ia cu imprumut acei bani pentru a-si rezolva probleme personale in nume propriu si ca gajeaza si cu bunurile firmei in cazul in care nu restituie banii.Nu am primit nici un ban iar acum si firma este in insolventa.cum l-as putea obliga sa-mi restituie banii.Daca este un act notarial se prescrie.?O sa va intrebati de ce nu am facut nimica pana acum.? Ma dus cu vorba si dupa aceea mi-a spus ca nu mai pot sa-i fac nimic ca s-a prescris actul, dupa aceea am inrebat si un avocat si el mi-a spus la fel
Problema este ca nu cred ca cineva iti poate lua banii si doar asa ca se prescrie un act nu mai poti face nimic.Tot mai sper din cand in cand ca trebuie sa se faca dreptate.Nu poate raspunde penal?Nu pot sa-l dau pentru inselaciune? Oricum va multumesc anticipat si sper la o veste buna. Daca nu , nu ,Dumnezeu oricum o sa aibe grija de el.Dar tot mai visez sa gasesc o cale....
Ca orice creanta se prescrie in 3 ani de la scadenta.
Dar este ciudat ca ati dat cu imprumut unei persoane fizice care a garantat cu bunurile unei persoane juridice.
Sau, ma rog, asa se intelege din ceea ce ati spus aici.